Cytuj:
Banałem jest stwierdzenie, że Call of Duty 4 okazał się hitem. Gra notuje nie tylko znakomite oceny, ale także świetne wyniki sprzedaży. Czwarta odsłona znanego cyklu utrzymała sie bowiem na pierwszym miejscu listy najlepiej sprzedających się gier w Stanach Zjednoczonych, w czym nie zdołał przeszkodzić jej nawet mający w tym czasie premierę Crysis. Call of Duty 4 dobrze sprzedaje się i w Polsce, w sieci Empik popularniejszy jest tylko Wiedźmin.
Wynik CoD4 przełożył się także na rezultaty finansowe jego wydawcy - Activision. Przedstawiciele firmy spodziewali się w tym kwartale 1.05 miliarda dolarów przychodu, jednak wyniki sprzedaży ich sztandarowych tytułów okazały sie tak dobre, że prognozę zwiększono o niecałe dwieście milionów (!) dolarów. Firma spodziewa się także, że trzeci kwartał tego roku fiskalnego (kończący się 31 grudnia, a więc obejmujący okres świąt) będzie najlepszym kwartałem w jej historii. Przykład Activison pokazuje wyraźnie, że za dobrymi grami, pieniądze idą same. Oby tak dalej.
pięknie, pomimo początkowych problemów z multi, dodatek będzie na bank
btw ciekaw jestem jaki przychód ma Vivendi i Blizz