wg mnie żeby wszyscy byli troszkę zadowolenie powinniśmy ustalić rozkład jazdy LSa mniej więcej tak :
- tydzień chodzenia do sky
- tydzień salvage
- tydzień chodzenia do sky
- tydzień salvage
(punkty w salvage oddzielne oczywiście)
w takim sensie że w określone dni w jednym tygodniu (np. wtorek, środa, piątek, niedziela) - triggery i gody w sky
w drugim tygodniu w jakieś dni salvage
lub
można by się umówić że przez 3 miesiące jeszcze robimy sky i zbieramy triggery a potem godbye sky na zawsze lub na ileś miesięcy, pamiętajcie że im więcej ludzi będzie nowych w LSie tym dłużej ten
LS będzie musiał chodzić do sky żeby stamtąd dla nich złom uzbierać, dla wielu będzie nie na rękę że będą musieli chodzić do SKY pomagać tym którzy nie będą mogli chodzić np. na Limbusy a na końcu pewnie okaże się że nikt dostępu do sea nie uzyska bo nie będzie mieć na to czasu
lub
olać przez jakiś czas WSZYSTKIE EVENTY i robić tylko od pon-niedz 20-23 misje CoP tak długo aż wszyscy będą mieć dostęp do sea
LS nigdy nie będzie dobrze funkcjonował gdzie rozrzut dostępu do eventów, doświadczenie itp. będzie między przedszkolem a emeryturą, kto tego nie zrozumie ten zawsze będzie tylko liczyć na fuxa dla siebie w zbieraniu złomu który mu i tak nic nie da
zachęcam wszystkich do zrobienia assaultowego SL i trzaskania dla punktów misji Red Versus Blue
http://wiki.ffxiclopedia.org/wiki/Category:Assault#Leujaoam_Sanctum
jeśli chodzi o salvage to może by warto by dla tego eventu zrobić oddzielną perłę ? i tak punkty będą oddzielne i nie związane z niczym co dotyczy OS Lsa, (to tylko pomysł dla OSa bo ja swój Salvage LS mam), Salvage to taki event że chodząc tam regularnie przez 100 lat nie ma się gwarancji że każdy stamtąd coś fajnego będzie mieć, jak już wszyscy będą wiedzieć co tam się robi i jak to i tak sporo zależy od szczęścia i drop rate, dlatego pewnie ten event jest taki tani i skomplikowany
Dynamis w OS to inna bajka, nie wiem jaki cel i jakie dynamisy chciałby LS robić, szkoda że OS nie ma takich wypasionych i doświadczonych zawodników jak inne LSy które mogą trzaskać z nudów i sentymentu tylko CoPowe dynamisy, ja pewnie nie dam rady chodzić bo szczerze pisząc pewnie bym musiał quitnąć z finala na widok tego by się działo na dynamisach, tam musi być dyscyplina nieosiągalna dla 99% ludzi w OS (z tego co zdążyłem zauważyć)
proponowałbym dopisać do rulesów żeby każdy kto zamierza/ma w planach opuszczenie OS LSa napisał to na forum miesiąc przed swoją ostateczną decyzją i opuszczeniem LSa
jeśli chodzi o K Osode to trzeba by na ten złom spojrzeć z wielu stron biorąc pod uwagę kontekst historyczny, nie wiem dlaczego ludzie się teraz o to 'zabijaja'
BRD BST MNK NIN RNG SAM WAR
jak ktoś chce udowodnić że to jest przydatny item (chodzi mi o tych co mają kupę niezłego sprzętu i merity a nie początkujących amatorów zbierania złomu którym nawet +10000 do STR nie pozwoli zbliżyć się dmg do zadowalającego wyniku) niech zrobi/wklei pls z parsera dane które przecież każdy expert od Osode może przeanalizować w 2 minuty i się dowiedzieć czy ten item na który musi pracować XX osób da 1 osobie taką przewagę w jakimś momencie gry która spowoduje że XX osobom będzie się grało łatwiej/lepiej itd.,
przecież +10 do statsów na ciężkie mobki to taka loteria że aż głupio pisać, a
w OS ciężkich mobków jeszcze chyba nie biliśmy
wg mnie takie osode powinnismy sprzedać temu kto tylko chce za full a połowę gili z tego przeznaczyć na PRAWDZIWY ROZWÓJ LSa czyli dla ludzi i płacić im np. po 100k za wymaxowanie jakiśtam parametrów meritowych, czy po 200k za dostęp do sea, itd. (co innego jakby ludzie z OS LSa regularnie pomagali robić misje reszcie ale na to chyba się nie zanosi)
do czasu sprzedania osode jeśli chodzi o mnie to nie widziałbym nic złego w wypożyczeniu go melee który chciałby pobawić się w badanie wpływu osode na jego grę, dmg , wpływ statsów itd.
wiem że wielu będzie oburzonych takim sposobem myślenia szczególnie że kiedyś zapierdzielali za darmo żeby mieć to co mają dzisiaj, ale wg mnie
KAŻDY DZISIAJ jeśli chce grać i bawić się w gronie nie amatorów to powinien zgodzić się na niektóre ruchy które przyspieszą okres dorastania ludzi do prawdziwego endgameu
powinniśmy zrobić tabelkę (przynajmniej na tym forum) w której będą wyraźnie napisane potrzeby priorytetowe ludzi z LSa i starać się zdobywać coś dla ludzi zaczynając od itemów które mają 100% drop rate, ja do dzisiaj nie wiem komu co brakuje z podstawowych rzeczy, szkoda że OS to nie wyłącznie polski LS, nie widzę najmniejszych szans żeby polacy w OS LS się dogadali szczególnie że chcą ze sobą rozmawiać po angielsku w którym nic ciekawego i sensownego się nie da napisać, nie wiem nawet czy ludzie którzy dali triggery na DM dostali za to gile z banku
(btw. od miesiąca czy nawet dłużej powinienem się uczyć i nie powinienem w ogóle grać, już niedługo będzie po i mam nadzieję że będę mieć czas na szczegółowe badania nad tym co w ffxi robią melee łącznie z moim
)