Ja gram w Angels Online i bardzo mi sie gra podoba. Gierka kolorowa, bajkowa mila dla oka (jesli ktos ocenia gry tylko po grafice to gra nie przypadnie mu do gustu, bo grafika nie powala, ale zabawa jest fajna).
Swiat jest podzielony na 4 krainy: Aurora City, Breeze City, Dark City, Steel City (mozliwe bledy w pisowni). Kazde miasto ma swoje unikalne pety do jazdy dostepne od 30 lvla: Aurora - Kon, Osiol; Breeze - Wilk, Kogut; Dark City - Waran (taka jaszczurka), Kot; Steel city - nie pamietam.
Pvp narazie jeszcze nie ma, ale w krotce bedzie. Beda rowniez walki pomiedzy miastami itp.
Duza ilosc questow, praktycznie same idz i zabij lub idz z informacja od jednego npc do drugiego, ale w questach idz i zabij nie obejdzie sie bez paczki znajomych lub przypadkowych ludzi, bo czesto do zabicia sa Bossy w prawdziwym tego slowa znaczeniu (na lvlu w ktorym otrzymujesz z nimi quest solo nie masz zadnych szans, nawet jak bedzie was duzo a nie bedzie zgrania, to powycina wszystkich
)
Jest okolo 13 postaci (jobow) do wyboru. Są rozne typy magow (np. priest, wizzard ... ), rycerzy (protector, swordman ...), crafterów (kowal, kucharz ...).
Duzo osob szuka tego w grach wiec odrazu mowie, ze jest crafting i to calkiem duzy (tzn praktycznie wszystko mozna samemu zrobic).
Osobiście gorąco polecam tą grę. Gra jest od niedawna, ale szybko się rozwija. Pewnie są jakies bledy (ja tam zadnych nie widzialem, ale pewnie sa), jednak nie oczekujmy od gry ktora ma okolo 2 tyg. ze bedzie doskonala pod kazdym wzgledem.
Dla osob lubiacych rywalizacje, moge powiedziec, ze w kazdym z miast jest tablica z lista Top 100 graczy, tzn w kazdym momencie mozecie sprawdzic kto jest najlepszy ogolnie (najlepszych 100 osob), w poszczegolnym miescie (najlepsze 100 osob w kazdym z miast) itp.
To by bylo na tyle, jak jakies pytania to chetnie odpowiem i bardzo polecam ta gre.
Ps. Nie cierpie jak wiara porownuje wszystkie gry albo, ze nieudana kopia WoW'a albo, ze Ragnaroka (imo ragnarok, to jeden wielki syf)