Hmm pytasz jak to jest wiec ci opowiem o moich spostrzezeniach i skoryguje pewne bledy.Wyspa-wyspy chyba kupic nie mozna a jedynie na wyspie domek i to na jednej konkretnej nazywa sie Marble Island.Co do faworyzowania graczy przez GM`ow to ja znam jeden przypadek Vissena na pewno miala podpakowana sile na poczatku,bo jak serwer ruszyl to jej nigdzie nie widzialem a potem sie pojawila,zostala dowodca Pretorian i mogla od razu nosic plyte.Nie jestem zazdrosny poki co wiec jakos sie nie czepialem.Wieksza frajde mam jak cos sam osiagne niz jak mi cos dadza za darmo.O innych przypadkach nie wiem.Poza tym Gildie dostaly po domku na swoja siedzibe.Nie wiem wiec skad to oburzenie o domek dla bandytow w koncu oni sa tez czyms na ksztalt gildii.A co do tego ze najlepiej byc kowalem to jest to prawda.Kowal jako zawod byl zawsze najbardziej oplacalny i widac ze GM`y tworzac nowy serwer Kowalowi i Magowi poswiecili swoj czas o innych zapominajac.Ja jestem drwalem i sprzedaje to co zrobie z klod--nic sie nie zmienilo od starego DZ ani na jote,no tylko mniej kasy sie na tym zarabia.
Tak samo z profesja pszczelarza (przeczytaj post Triss)Ogolnie w kazdym zawodzie zarobisz mniej niz kiedys ale za to kowale maja Eldorado-spytaj kiedys jak spotkasz ktoregos z nich ile biora za komplet ze spizu dobrej jakosci he he.No to tyle jak masz jakies pytania to wal