Panpol napisał(a):
Heh w życiu każdego chrześcijanina następuje czas bierzmowania. Stępuje w nasza serca duch święty by napełnić nas łaską uświęcającą. Ale jest małe "ale"... Po pierwsze te wszystkie indeksiki i straszenie nie zdania są pojebane. Wiecie że jak ktoś nie ma bierzmowania to przed ślubem nauki trwają ok. 3 dni? Nie mówię już że 90% ludzi idących na bierzmowanie to masa kretynów i pokemonów. Jak zobaczyłem moją grupę to hołota sama. A lekcje religii. Nie każdy jest katolikiem, więc nie powinny być obowiązkowe. Mało jest szkół z etyką. A upolityczniane w szkołach to już przemilczę. A te oceny z nich to idiotyzm. Wcześniej chodziło się bo się chciało, a teraz bo trzeba...Rodzi się pokolenie "kat0likuuf z pod bloku". W Polsce 95% deklaruje się w chrześcijaństwo, a Skandynawii prawie nikt. Ale tam jest bezpiecznie, a w naszym zapchanym kraju za uja bym dziecka samego nigdzie nie puścił. No cóż wystarczy zobaczyć na radio maryja też. Antysemici jak nic. Ale może ktoś się w końcu skapnie że Jezus był żydem?
ojej, elomundry gimnazjalista. i tak jestes pokekrześcijaninem