Kang napisał(a):
Fakt ustalenia rulesów nie wyszedł od Eno. Rzeczywiście moim zdaniem niesłusznie po nim jedziecie. Tak naprawdę rękę przyłożyli do tego wszyscy którzy mają sacki - a że mają dużo więcej czasu na grę to taki aktualnie jest profil
I o ile rozumiem że profil LS'a się zmienił w pewnym sensie bądź też mozliwości coponiektórych osób jezeli chodzi o dostępność to moim zdaniem akcje z zamrażaniem punktów, usuwaniem z LS'a trialowaniem ludzi z którymi od dawna się grało jest trochę nie fair(owszem są i wyjątki ale to już inna sprawa). Przecież to zwyczajne postawienie tych ludzi z dnia na dzień przed faktem że cała ich praca dla LSa (jakakolwiek by nie była) jest gówno warta. Nie zastanawiałem się nad rozwiązaniem owej sprawy bo i nie bardzo mam ochotę i nie byłoby to proste, zresztą nie sądzę aby moje zdanie było jakoś bardzo szczególnie brane pod uwagę, ale pewien jestem że nie powinno to wyglądać w ten sposób w jaki wygląda teraz. Tak naprawdę każdy gada o tym aby dawać itemki wedle potrzeb a rulsy są ustawione w chwili obecnej w 100% pod osoby które chodzą cały czas mają po 10 jobów i każdy chcą ubrać. I tak naprawdę myli się każdy mówiąc że osoba X dostając dla 10 joba konkretny item będzie go używać częściej bo jest 3 razy więcej online niż osoba Y, tak naprawdę wychodzi na to samo... I tak nie przyjmujemy do LS'a nowych osób o małej aktywności, nie widzę problemu dla którego obecne nie mogą zostać i grać tak jak grały, komu przeszkadza że może lotnie jakiś item na który przecież zapracował. Punkty są - nie wzięły się znikąd. To mnie właśnie najbardziej boli że ludzie mówią o non greediness a zgadzają się z rules'ami które promują to w tak jasny i bezpośredni sposób, nie dam innym bo sam nie dostanę!
Na tym pragnę zakończyć moją chaotyczną wypowiedź.
Gal Anonim
Post chaotyczny, ale chyba docierajacy do sedna sprawy.
Dla LSa nie ma znaczenia czy Bahastaff dostanie Zet czy ktos mega aktywny z 10 jobami. Zet przyjdzie z tym staffem na 2 eventy na 20, ale ta druga osoba tez przyjdzie SMNerem na 2 eventy na 20, bo na pozstale 18 przyjdzie innym jobem, bardziej potrzebnym w danym momencie.
Nowe rulesy, nie tyle bronia interesu LSa co ludzi co graja non-stop, maja kilka jobow i tak jak Gal napisal chcieliby uber ubrac kazdy, a na to nawet 2k punktow nie starczy, dopoki sa osoby z jednym jobem, ktore cierpliwie ciulaja punkciki na 1-2 itemy.
Niestety sercem LSa jest grupka hardcore graczy (to naturalne) i to ich interesow musi pilnowac Eno.
Chyba jednak LS powinien sie jakos rozliczyc z wami jesli was nie chce, nawet jesli nie w postaci itemow to chociaz kasy. Tak byloby uczciwie.