Sylvian napisał(a):
Temat był wałkowany 10tyś razy nie ma sensu znowu przerabiać całości od początku.
czy ktos ci pistolet do glowy przystawil i zmusza Cie? poprostu to lubisz
Sylvian napisał(a):
Privy to nie "demo" jak to nazwałeś ale chamska kradzież czyjejś wałsności intelektualnej w biały dzień i na szeroką skalę.
To NCsoft decyduje jak chce promować swój produkt/usługę a nie złodzieje, którzy stawiają piracki soft.
ale z praktyki widac, ze taka jest decyzja NCsoft, ze im to odpowiada, tak jak odpowiadaja im boty, handel adena itp., no chyba ze nie miales doczynienia z oficjalem i na wlasne oczy tego nie widzialesm, albo masz klopot z wyciaganiem wnioskow z zaistnialych faktow
jak to sie dzieje ze im ciagle wykradaja ta gre, taka firma i zero zabezpieczen? wedlug mnie to naiwne
Sylvian napisał(a):
Gdyby nie było privów wogóle zapewniam, że dużo większa ilość osób by grała na oficjalnych serwerach - po prostu nie mieliby alternatywy.
a z kad to wiesz, jakies badania przeprowadziles?, ja uwazam (ale nie zapewniam cie) ze byloby mniej tych graczy, poniewaz mniejsza by byla popularnosc tej gry, wieklokrotnie sie spotkalem z tym, ze cale klany sie przenosily z priva na oficjal, bo tam juz wszystko osiagneli i chca sie na oficjalu sprobowac
a alternatywa dla oficjalnego L2 nie koniecznie musi byc priv bo rownie dobrze moze byc inna gra, bardzo duzo jest darmowych, lub za niewielka oplata w sieci
Sylvian napisał(a):
Twoja argumentacja wygląda w następujący sposób: Sony powinno rozdawać swoje konsole Playstation 3 (lub jakikolwiek inny produkt) za darmo. Ci, którzy będą mieli kasę i ochote za niego zapłacą a reszta nie.
Bo nie czarmujmy się abonemant za L2 to nic innego jak opłata za produkcję / utrzymanie usługi analogiczne do kosztów produkcji i dystubucji każdego innego komercyjnego produktu / usługi.
nie wiem czemu piszesz jak wyglada moja argumentacja, powinienes napisac jak ja zrozumiales, a wogole nie zrozumiales, roznice:
- NCsoft nie ponosi zadnych kosztow zwiazanych ze stawianiem pirackich serwow, w twoim przypadku sony musialaby te konsole wyprodukowac
- sony reklamuje swoj sprzet, NCsoft nie specjalnie
- jestem pewien ze proby podrabiania sprzetu sonny spotkalyby sie z ostra reakcja i walka z tym, natoamiast jak walczy NCsoft z piratami to przeciez widac
, tak jak z innymi rzeczami, z tego co ostatnio zauwazylem to doszli do wniosku, ze wystarczy w grze dac komunikat "nie uzywajcie botow, nie kupujcie adeny, nie oszukujcie" i wystarczy, oni zrobili wszystko co mogli...
z tego widac ze jestes tu raczej w roli "adwokata diabla"