serwer open gry typu mmorpg to nie serwer gry typu fpp - mozna tak sobie pisac w nieskonczonosc.
i nie Mendol, twoja wizja open servera bez zadnych "kar" nie jest jedyna, prawdziwa, najlepsza wizja. juz w uo (no ilu starych graczy nie powie ze to byla jedna z najlepszych gier pvp?) byl status mordercy za zabijanie, co wiazalo sie z pewnymi konsekwencjami. system z l2 tez moglby byc ciekawy gdyby go bardziej dopracowali (gdyby tylko loot mogl poleciec zawsze, a w przypadku gdyby gracz z nizszym lvl pojechal swojego ciemiezce szansa na loot bylaby wieksza, choc w l2 jest problem ze zdobyciem zbroji/broni). sensownie zrobiony system pvp nie opiera sie wg mnie tylko na tym: lej kogo chcesz, kiedy chcesz i.... to wszystko - wg mnie powinna byc jakas otoczka - super jestem zly, morduje niewinnych, wkurzylem ich niezle, tylko gdzie znajde bankiera ktory mnie obsluzy?
nie, nie wiem co zamierzaja zrobic w aoc, czy wprowadza jakis durny system ograniczen czy jakis sensowny, ale ta awersja do jakichkolwiek prob stworzenia normalnego systemu jest dziwna
iniside napisał(a):
You are wrong.
FFA == FREE FOR ALL.
Czyli wale cie w leb jak, gdzie i kiedy misie podoba.
FFA-tak masz racje jesli mowisz o serwerach fpp, ale to nie to forum