Witam serdecznie, mam pewien problem z trialem.
Wczoraj dowiedziałem się, że znajomy ma FF XI "2008 Edition". W pudełku jest karteczka, na której są kody na darmowego, 30-sto dniowego triala. Długo się nie zastanawiając, ładnie się do niego uśmiechnąłem i poprosiłem o owe kody. Dzisiaj gra jest u mnie, jestem po instalacji, zakładaniu konta itd itp... Co w tym wszystkim dziwnego zapytacie- ano kilka rzeczy. Wg instrukcji (zarówno na kartce, jak i w pdf-ie ściągniętym ze strony podanej na owej kartce) wystarczy "zainstalować grę, zarejestrować się przy pomocy Guest Passa i...grać". Tak to miało wyglądać. Właśnie, MIAŁO. Przy rejestracji takiego (darmowego) konta nie trzeba podawać żadnych danych odnośnie karty płatniczej, wystarczą podstawowe dane (imię, nazwisko, wiek etc.). Wiem to i z tego wspomnianego pdf-a jak i z screenów, które tam były. Moja rejestracja wyglądała nieco inaczej, bo podałem najpierw poprawny kod aktywacyjny do PlayOnline, po czym uzupełniłem dane... o sobie, oraz o mojej karcie płatniczej (wtedy jeszcze nie wiedziałęm, że przy rejestracji darmowego konta nie trzeba tego podawać). Zwykła, standardowa rejestracja. Wiem, jak taka wygląda, bo widział, jak swego czasu mój ojciec taką przeprowadzał. Dalej- mam już PlayOnline ID, mam swoje konto, mogę nim zarządzać itp. Wszystko cacy, uruchamiam z poziomu PlayOnline Viewer Finala. Pojawia się okno dedykowane XI, gdzie widzę kilka buttonów, w tym play. Bez dłuższego zastanowienia klikam na play, czekam chwilę i... zostaję uprzejmie poinformowany, że nie mam Content ID. Wracam w takim razie krok wcześniej i wchodzę do odpowiedniego menu. Jest tam kilka opcji, m.in purchase. Próbuję wszystkiego, ale nigdzie nie ma możliwości wpisania kodu rejestracyjnego do Finala XI, który również jest na "kartce z kodami". Myślałem, że ten drugi kod jest właśnie tym Content ID... ale nie. Czyli podsumowując- nie ogarniam tego wszystkiego, bo niby miałem założyć dfarmowe (trialowe) konto, przy którym nie trzeba podawać nr karty. Założyłem normalne, bo nie było innej możliwości. Tzn chyba mam zwykłe konto... ale dziwi mnie bardzo to, że takie konto powstało na podstawie trialowego kodu... Nie wiem, co robić z tym dalej, bo pograłbym sobie dla testów- ostro przymierzałem się do wsiąknięcia w świat Vana`Diel :twisted:
PS. Jeśli to nie ten temat, to wybaczcie, ale jestem nowy, co widać
Wybaczcie za chaos w tym opisie, ale to tak na świeżo po "emocjach"