Ziolo napisał(a):
Mowia ze gra sie fajnie itd, ale jednak brak "czegos".
Jeden znajomy okreslil to tak:
"War jest jak impreza bez alkoholu. Niby spotykasz sie z przyjaciolmi, fajnie spedzacie czas, i ogolnie jest cool. Ale jest to impreza bezalkoholowa. Ciagle fajna, ale jednak czegos brakuje
"
No otoz to wlasnie.
Dwojka kolegow, z ktorymi wszedlem do WAR-a, wytrzymala w przeciwienstwie do mnie kilka tygodni dluzej, ale juz gre Mythica opuscili i... wrocili do WoW-a.
I rowniez wcale nie narzekali, nie mieli zbytnich uwag. Gralo sie fajnie, fajny klimat, ale brakuje tego czegos, co powoduje, ze gra staje sie pasja na lata, dyskutujesz buildy postaci na forach i po prostu chcesz sie logowac z ochota.
Ja jak moze ktos pamieta pisalem jeszcze przed premiera, ze COMBAT, nie pvp system, rvr, cokolwiek... sam combat, czyli techniczne odczucie walki, plyynosc, musi byc sam w sobie wartoscia, dawac ludziom zabawe swoja miodnoscia aby gra, ktora na tymze combacie jest oparta w 90% odniosla sukces. I ja wciaz bede sie upieral, ze tu zostal popelniony pewien blad.
Szanuje obie gry, mam ogromny sentyment do swiata Warhammera wiec nie pisze tego zlosliwie tylko tak na chlodno oceniam sytuacje. Komentarze tych kolegow byly podobne, wskazujace na moj powyzszy argument: gra sie fajnie, ale ta walka, ta akcja jest jakas taka bezplciowa. Czy nawet nie widac tych brakow w combacie, ale jednak on nie wciaga tak jak ten z produkcji Blizzarda.
Pomijajac areny, BG's, epiki, wszystko... Koncentrujac sie na samym odczuciu combatu, jest przepasc. I to dziala tak, ze chocbys wsciekal sie na kolejna farme, na kolejne wady, to i tak znow wrocisz do WoWa, bo po prostu log na arene czy BG, czy world pvp daje mase funu samo w sobie. Do tego spojnosc swiata jest lepsza. Po prostu wszystko wydaje sie dzialac jak zyleta, instant, odpicowane, nawet jesli komus nie pasuje ta grafika. I generalne odczucie technicznej strony gry, podrowaniu przez swiat w stosunku do klimatycznego, ale pozbawionego tej miodnosci Starego Swiata, tez jest powodem, ze WAR nie odniosl sukcesu jakiego mozna sie bylo spodziewac (choc na pewno nie mozna mowic o zadnym failu itp. po prostu gra bedzie dzialac ze swoim community, ale bedzie ono mniejsze niz zakladano).