Nie zgadzam się z tym, że xfi extreme audio za 140 zyli nie dorównuje prawdziwemu prockowi xfi. Napisałem Ci, że dekoduje elegancko DTS i Dolby, myślałem że fabułkę zakąsasz ale widzę że nie
. Czego jeszcze wymagać od karty? mi zalezy tylko na dekodowaniu tych 2 dzwięków w czasie oglądania filmów, do gier to jest same shit, i tak nie zrobisz +20dB na ampli bo starzy z sąsiadami Cię zjedzą, poza tym, po 10 minutach hałasu z gry masz dosyć.
Więc reasumując. Karty z serii Xfi które nie są Xfi i tak spełnia oczekiwania. A co do sterowników, hm... przez łącze coaxial i tak nic nie chodzi w sofcie creative'a, więc xfi crystal sound, czy podbijanie basów które można elegancko zrobić w amplitunerze mija się kompletnie z celem tutaj.
Jeszcze jedna sprawa. Najczystszy dźwięk osiąga się nie włączając kompletnie nic w karcie dźwiękowej, dlatego ja mam zainstalowane tylko sterowniki, nic więcej. Treble i Bass w Amplitunerze mam na 0, kłamanie poprzez soft creative'a jest dla dzieciaków które chcą się popisać dźwiękiem przed kumplami. Ja odpalam Dire Straits w DTS i dosłownie uśmiecham się sam do siebie, jak tylko zaczynam kombinować z ustawieniami dźwięku to od razu mnie to zniechęca i wycofuje wszelkie ustawanie.
________
1
Także moją opinię właśnie poznałeś na temat zwykłego okłamanego XFI Extreme Audio, czy zaskoczysz mnie czymś więcej i podasz jakiś konkretny powód dla którego musisz mieć XP żeby mieć super imba hiper Soft do XFI?
________
2
A jeżeli czasami mrużysz oko czy rzeczywiście XFI podrobione dekoduje DTS i Dolby, to Ci mogę nagrać film jak odpalam z pieca film w Dolby/DTS i zobaczysz jak ładnie amplituner przeskakuje na DTS/Dolby.