Mark24 napisał(a):
Kabra wcześniejsze modele Sixaxisa nie miały wibry, teraz juz wszystkie mają, i są nawet trochę cięższe (wibra waży w chuj), ale za to wszystkie sa bezprzewodowe, bo z tego co pamiętam jak miałem pad na X360 to był na takiej śmiesznym kablu utrudniającym granie i plączącym się pod nogami.
Wiem ze teraz maja ale np. ja jak kupowalem konsole (jeszcze ta z kompatybilnoscia wsteczna) to nie mialy.
![:-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Wiem ze tez sa ciezsze.
BTW. Pad do PS3 z wibra nie nazywa sie chyba Sixaxis tylko Dual Shock 3 a Sixaxis nie ma wibry ze wzgledu jesli mnie pamiec nie myli na jakies patentowo/prawne sprawy.
Pady do Xa sa w wersji przewodowej i bezprzewodowej. PAd z kablem jest tanszy wiec dla kazdego cos dobrego - sa osoby ktore wola zaoszczedzic parenascie zlotych wiec dla nich sa kablowe.
Pada do PS3 tez musisz na kablu trzymac przeciez jak chcesz go naladowac.
Do Xa nie musisz.
Zreszta przewodowy pad jest chyba tylko w najtanszej arcade wersji. Reszta ma wireless. Ja gram na elite z dwoma czarnymi bez kabla wiec nie wiem i za bardzo sie nie interesuje jakie sa w jakich zestawach.
Mendol --> Masz wszystko ladnie wyjasnione o co chodzi z brakiem wibry.
EDIT i male dementii
Wedlug wikipedii w kazdej wersji XboXa (Elite, Premium i Arcade) dodawane pady sa bezprzewodowe. Przewodowe byly tylko w wersji CORE ktore jest nieprodukowana juz ladny kawalek czasu.
Tak jak mowie w kwestii padow - mamy remis. W poprzedniej generacji nic nie podskaiwalo DualShockowi, nie wiem po co Sony zamiast wypuscic cos sprawdzonego jak zwykle zeszlo z toru ktory dal im pozycje lidera i zaczelo kombinowac z tymi tylnymi buttonami.