Dana napisał(a):
Jak się okaże że nie mogę założyć własnej Hegemonii, przejąć sektora na własność tworząc Imperium Ludzkości i stać się jej Bogiem-Imperatorem. To się pogniewam.
Nie wiem jak z hehe Hegemonia, ale oczywiscie, mozesz przejmowac sektory
iniside napisał(a):
Zmienilo sie w TC cos w kwestii sterowania capitalami ?
Szczerze mowiac, nie mam pojecia na jakim etapie X sie zatrzymales, ale juz w X2 dalo sie kupic i zainstalowac odpowiednie oprogramowanie dla statkow do pracy automatycznej (handlowe, bojowe, nawigacyjne). Czyli wydajesz komende i on sam juz sobie odpowiednio walczy czy tez handluje. Nie mowiac juz o turretach, ktore mozesz zaprogramowac na pare roznych sposobow (zniszcz wrogow, chron statek, atakuj wszystko co sie rusza, itp.), jesli juz musisz pilotowac manualnie (ale ja zazwyczaj trzymalem lotniskowiec na automatyce, a sam latalem czyms mniejszym i szybszym). Piekna sprawa bylo wyslac uzbrojony po zeby lotniskowiec z pelna obsada mysliwcow do jakiegos sektora, wydac pare komend i za jakis czas przyleciec osobiscie pozbierac resztki po tym, co w tym sektorze urzedowalo wczesniej
Od X3 doszlo dodatkowe oprogramowanie "Lotniskowiec", czyli pelna automatyka lotniskowca, a w X3:TC pojawilo sie cos takiego jak grupy skrzydlowe i wiele innych udogodnien sterowania rozbudowana flota
X.