Bluray nie czyta kopii zapasowych, dlatego nie ma piratow. A jakies tam czipy sciagajace zabezpieczenia to sa tylko w xboxie z tego co wiem.
Do ps3 takiego czegos nie wykminili. Zreszta nie oplacaloby sie i tak, bo ciagle jest nowy soft wypuszczany i musialbys robic update czipa zeby go nie wykryli (tak jest na xboxie, jak cie zlapia z tym to mogila - xbox z permbanem)
i updatow do gierek bys nie zassal.
A co do gierek na pc to pewnie dostaja sporo haraczu od Steama, bo zauwazylem ze wszystko teraz na PC wychodzi wlasnie z games for windows albo steamem.
Dostaja od nich dole to pewnie maja gleboko w anusie liczbe sprzedanych kopii/spiraconych.
Z Demigodem tak bylo, cos kolo 20tys kopii sprzedanych a kont zalozonych w necie ponad 100 tys.. a wydawcy i tak dole swoja od steam pewnie dostali ;F
Mnie to tez wkurza strasznie, jak jest tytul konsolowy i na PC konwersja to powinni wypuszczac ja z przynajmniej miesiecznym opoznieniem. Albo przynajmniej w tej samej cenie.
Ale nie, oczywiscie ps3 maja same riczmeny wedlug wydawcow. Nie dosc ze xbox dostaje demka czy jakies updaty z parodniowym wyprzedzeniem to jeszcze maja wszystko taniej o te pare zlociszy..