całościowo trylogia z Kratosem wgniata w podłogę, trójka jest jeszcze fajnie filmowo pociągnięta (epiczne intro, trochę mojej ulubionej artsy stylistyki ala 300) no i jest okrutnie przez cały czas, Kratos nawet raz się nie uśmiecha
no przyznam się, że myslałem że na słynnej już końcowej scenie gra mi się zwiesiła (wiecie o co chodzi
)
co do minusów - Keii ładnie zjechałeś GOWa jak burą sukę
, ja powiem, że się zgadzam - ta gra to "nie dyszka" jak dla mnie, dlatego bo niektóre elementy są po prostu słabe albo frustrujące do granic, nieprzemyślane, co oni betatesterów nie mieli? frustracja nie jest funem
- nie ma cancela animacji, dostajesz szlagi np w środku L1+[]
- sekcje latane to nieporozumienie, wpadniesz w jedna belke to od particli i dymu nic nie widzisz i walisz w nastepne - tutaj kurwiłem ostro
- niektóre sekcje np zjazd na ostrzach przy Hermesie albo w innych podobnych - musisz to zrobić tak jak sobie zażyczyli devsi, bez minimalnego odchyłu - albo umierasz
- cała gra właściwie sie opiera na metodzie prób i błędów, a szkoda bo gra robi się fajniejsza jak płynnie przelatujesz przez levele jak burza
- David Jaffe > Cory > Stig, ten ostatni nie zaproponował właściwie żadnych ciekawych gameplayowych nowości, oprócz jebitnego wejścia, ale wcześniejsze części też miały pałer wejścia (Hydra, Kolos)
wiem jedziemy po dosyć grubej grze, ale cała reszta jest już pyszna i można się tylko oblizywać, BOSKA oprawa av bardzo w tym pomaga, właściwie już po pierwszej scenie z tą panoramą Olimpu stwierdziłem, że ta gra potrzebowała TAKIEJ grafy, żeby mieć odpowiedni przytup
dopiero teraz te wszystkie ostre akcje są odpowiednio dosadne i wygladają już bardzo przekonująco, jak rozpruwasz brzuch centaurowi to możesz przyjrzeć się - jest jelito grube, jelito cienkie...ahhh
na PS2 też były sute akcje ale nie miały tyle polyganz żeby mieć taką siłę jak tu, i dlatego też GOWIII jest najlepszy z całej serii
a Linda? Zheeeushhhe whhocił twój syhhhn! Dobry szef z niego
ta sama półka co TC Carson (ale on jednak lepiej rejdżuje)
PS. IGN zrobił fajne streszczenie 1 i 2 dla tych co już nie pamiętają/nie grali
God of War in 5minutes