redruM napisał(a):
@ Mark - wziąłeś w końcu te głosniki Logi Z5500? jestem ciekawski czy są godne bo mam je na oku od dłuższego czasu, plz powiedz jak się sprawują w grach i blurayach, jest wystarczające pierdolnięcie czy brać raczej normalne kino domowe? (wolałbym coś lajtowego bo nie wiem czy domownicy wytrzymaliby psychicznie volume na 3/4 z jakiegoś monster sprzętu)
Zależy co chcesz uzyskać i ile kasy wydać. Z zalet na pewno cena, nie kupisz nic tańszego od Z-5500 chociażby zbliżonej klasy.Druga zaleta to własnie pierdolnięcie - subwoofer miażdży - rozmiarami, wagą (skurwiel waży ze 20kg) i pierdolnięciem własnie. Dalej fajny wyświetlacz, fajny pilocik gdzie możesz sobie podgłaśniać/wyciszać każdą parę głośniczków/sub-a czy centrum. Kilka wejść etc.
2 duże wady:
nie obsługuje 2 najnowszych standardów - DTS HD i czegoś tam jeszcze, ale w grach tego i tak nie ma, a BD podobno MUSZĄ mieć też ścieżki dźwiękowe w deczko starszych standardach. Osobiście doszedłem do wniosku, że nie ma problemu bo sam pewnie i tak nie usłyszałbym różnicy.
Wygląd - jak widać na fotkach - to wygląda jak zestaw do komputera, a nie zestaw do salonu.
Z mniejszych wad - trzeba zakupić kilka 2,5A fusów bo podobno czasami biezpiecznik potrafi strzelić (mi strzelił przy pierwszym odpaleniu i na razie działa już od chyba 2 miesięcy).
Po odpaleniu takiego GoW3 dźwięk dosłownie zrywa beret. Czujesz się jak w dobrym kinie. Niebo a ziemia w porównaniu do 2 tycich speakerków z TV.