Mark24 napisał(a):
w grach jest voice chat i tyle. Nie ma cross-game voice chatu. Zresztą mi i tak najczęściej nie chce się gadać więc dla mnie to żaden problem.
Przestań pierdolić Mark bo się niedobrze robi.
Gralismy razem w MAG'a i tam nie można było:
- pogadać jak się siedziało w lobby (choćby w celu ustalenia na jaki typ gry teraz idziemy)
- rozmawiać jak kogos wywaliło z gry (choćby żeby ustalić czy wszyscy wychodzimy z bierzącej gry czy ten kogo wywaliło będzie się próbował podłączyć do aktualnej sesji)
- gadać między sobą gdy wrzuciło nas do innych teamów
- gadać tylko z wybranym członkiem teamu bez słuchania pieprzenia pozostałych 6 członków tego samego teamu
Przy tym poziomie jaki prezentuje "in game voice chat" w PS3 to naprawdę się nie dziwię, że "najczęściej nie chce się gadać" bo konfigurowalność tych in game voice chat jest ZEROWA.
A naprawdę - chyba nie po to kupuje się konsole, stawia ją w salonie, podpina do TV żeby jeszcze targać laptopa z odpalonym TS/skype jako uzupełnienie tej hyper-nowoczesnej konsoli.
Zresztą.... o czym my mówimy - masa gier nastawionych na multiplayera wogóle nie ma wbudowanego voice chata. Grałeś w Demon Souls więc wytłumacz mi wyższośc grania w tą gierkę bez możliwości porozumiewania się głosowo?
Tymi 5 dostępnymi gestami przekażesz partnerowi "jak sie pojawi PK to zaczaimy się na niego za tym rogiem"?
Twoje tłumaczenia w stylu "tak konsola jest lepsza bo nie ma voice chata" zasługują tylko na wyśmianie. Jeśli czegoś NIE MA to nigdy nie jest to lepsze dla usera. Voice chata z xbox'a możesz nie używać ale jeśli w dowolnym momencie będzie Ci potrzebny to go włączysz. Nie mówiąc już o takim drobiazgu, że jak potrzebujesz komuś wysłać wiadomość to nie musisz (choć możesz) klikać padem tylko nagrywasz swój message i wysyłasz w kilka sekund.