Tor-Bled-Nam napisał(a):
iniside napisał(a):
Swoja droga, musze uczciwie powiedzieć, że chociaż wow ma prymitywną grafike na prymitywnym silniku, to wyglada 100x lepiej niz np. EverQuest 2, ktory ma co pradwa tez zjebany silnik (za to z wiekszymi mozliwosciami), ale artystow to SOE zatrudnia strasznych ;p.
Nie wiem jak najnowsze dodatki, ale w momencie premiery i troche pozniej grafika i klimat w EQ2>>WoW. EQ2 to bylo dobre dark fantasy, a WoW mial grafe zeby dzieciom sie podobalo. Zeby nie bylo, grafika w WoW mnie nie razi, a nawet miejscami ma swoj klimat ale jest jedna z gorszych na rynku.
Wczoraj odpalałem EQ2 i WoW. EQ2 sie po prostu straszliwe zestarzał, concept jest niezły, ale wykonanie w grze jest po prostu straszne.
Niektóre rzeczy wyglądają naprawde paskudnie. Nawet ja bym potrafił część assetów zrobić lepiej ;/. WoW jest moze i kolorowy i taki uhm nie wiem płaski, ale za to dopracowany w detale które ze sobą wspólgrają. w EQ2 domek stoi ma deski, i żaden ten element nie pasuje do innych -;-.
Freeport wygląda całkiem przyjemnie, ale po prostu widać, że grafika mocno odstaje i jest juz mocno stara. W WoW np. SW tez moze super nie wygląda ale jednoczęsnie nie rzuca sie to tak odrazu w oczy :E.
Swoja drogą bronie te filmiku wygladaja całkiem niezle. Juz nie swieca sie jak psu jaja. Ale nad Staffami to mogliby popracowac.