No już teraz jesteśmy chyba najmniej zaludnionym serwerem...
Bo na EU wraz z dodatkiem objawił się potencjał graczy, nawet taki w sumie ghost server Hyrkania się troszkę zaludnił...Aquilonia pewnie ma teraz tyle graczy co my zaraz po launchu na 2E albo i więcej.
O Fury i o Cromie to już w ogóle nie ma co mówić.
I szczerze, tęsknię za tym jak było wtedy, żałuję właśnie, że tak wielu ludzi nie wytrwało i gdzieś po drodze zrezygnowało z gry.
Wszystko by się u nas trzymało kupy, gdyby nie właśnie brak ludzi. Bo jeżeli gildia jest w stanie zawsze i bez problemu wystawić dwa rajdy na oblężenie, to sojuszy nie potrzebuje, bo i po co? Ale tutaj po kolei wraz z odpływem graczy z serwera wszyscy tworzyli coraz to ciaśniejszy krąg sojuszy/graczy żeby właśnie móc obronić keepa.
Funcom powinien coś z tym zrobić i to jak najszybciej się da, bo to taki efekt domina, że coraz więcej i więcej ludzi kończy, bo nie ma z kim grać, nie ma co robić. Wiadomo część przeniesie (lub już się przeniosła) na inny serwer, ale są tacy, którzy wolą skończyć grać niż pozbyć się tego wszystkiego czego się dorobili.
W ogóle wraz z dodatkiem, z farmieniem tego wszystkiego, ba to się zaczęło wraz z patchem 1.05 zwiększa się coraz bardziej przepaść między nowym i "starym" graczem. I nie sposób wejść na takie Fury i w miesiąc osiągnąć jakiś sensowny gear, punkty AA żeby się pobawić. A szkoda.
Ze swojej strony mogę powiedzieć, że nie farmię, bo i tak dostałem 5 lvl pvp dużo wcześniej niż się spodziewałem, a do tego nie mam takiej potrzeby, bo co mi z gearu jak nie mam przed kim się popisać :<
No i mimo wszystko zawsze znajdzie się coś ciekawszego do roboty. Choćby te moby w Khitaju co leją mocniej gracze w PvP
@Liam
Ha, Banga, wydałeś się
Zapewniam, że Banga zamiast solidnie farmić czatuje ze mną ;p