z braku neta (używam jakiejś komórkowej chujni aktualnie która czasami raczy mi otworzyć stronę
) nadrabiam singielki i polecę jeden tytuł mocno zjechany przez recenzentów:
Dark Void - oczywiście nie piszę, że gra jest super-duper extra must have. Ale całkiem miły średniak z ciekawym story i fajnym jet-packiem. Walki powietrzne po opanowaniu sterowania są naprawdę kozackie. Przejmowanie statków ufoków też jest zrobione nieźle. Zresztą jako shooter gra też się sprawdza - dobry system osłon, niezłe bronie, dobrze rozwiązana walka melee.
Warsztat gry niestety leży i kwiczy - grafika jest żałosna, takie coś spokojnie by poszło na PS2, do tego, gra potrafi chrupnąć. Jednak na sezon ogórkowy jak znalazł, szczególnie, że nówka w UK to koszt 7-8F.
Drugi tytuł, ale którego nie polecę to 3D Dot Game Heroes. Jako, że to exclusive na PS3 spodziewałem się dużo dużo więcej. I tak grafika byłaby całkiem OK, gdyby nie wielgachny FoD, który zamazuje nam 80% klocków z których zbudowana jest plansza. Uważam, że w tym tytule obeszłoby się bez niego. Po drugie gra jest stylizowana na retro TEŻ poziomem trudności i irytowaniem gracza. Save pointy są rozmieszczone co 30km, moby się respawnują, gra NIE JEST dla dzieci (mimo dziecinnej grafiki) i poziom trudności jest nieźle wyśrubowany. Do tego mapka w grze praktycznie nieistnieje.. Ja się poddałem przy 60% - nie dałem rady po raz 20-sty biec do tego samego dungeona i ginąć na trash mobach...
Jako plus - w grze są fajne smaczki - jedna gospoda jest żywcem wzięta z Demons Souls z plamami krwi na podłodze na które można kliknąć