Mendol napisał(a):
kup sobie pc za 700zl (cena x360?) i pograj na nim w cokolwiek.
zycze ci w chuj szczescia i zabawy.
ewentualnie kup sobie pc za 1300 zl (cena ps3) z odtwarzaczem br i pograj sobie w rdr, mafie czy cokolwiek innego. tez zycze szczescia.
chyba jednak troche zapominacie, ze zeby pecet mial przewage nad konsola to trzeba wydac na niego dosc duzo kasy (sredniej klasy karta graficzna to prawie koszt calego x360).
Dolicz do tego 2-2,5k (koszt TV) i gry po ~150 zeta (powiedzmy 5 na rok) i masz 4k koszt grania na PS3 przez rok. Za 4k mam fajnego kompa z monitorem HD (20pare cali), moze nawet napedem Bluray choc na kompie jest on na chuj potrzebny i jeszcze dlugo nie bedzie potrzebny i kazda gra smiga i wyglada lepiej niz na konsoli (nie wspominajac o rozdzielczosci).
Mendol napisał(a):
i jesli mam byc szczery (po demie mafii2) wiecej frajdy mialem z oskryptowanego u1/u2 niz z m2.
do tego wystarczy mi gt5 i jestem szczesliwym graczem za 1500zl.
Co kto lubi.
Mendol napisał(a):
EHEHEHE 3 letni komputer i lepiej niz na konsoli? juz nawet zabawny nie jestes ragnarok.
Szczerze? w 90% przypadkow tak. Bylejaki CoreDuo +2GB RAM i jakis Radek 4850 i masz lepiej niz na konsoli.
Mendol napisał(a):
poza tym, oprocz mmo i rts'ow - pecety nie maja zbyt wiele wlasnych hitow do zaoferowania. na konsolach wyglada to zupelnie inaczej.
i powoli mam wrazenie, ze na konsole wychodzi tyle samo dobrych gier co na pc.
Po raz kolejny co kto lubi. Dla mnie np. nadchodzaca Civ5>all na konsole w tym roku i koniec. [/quote]
"Ahehehe ehhlo, powiedz mi dlaczego ja nie mogę grać w 1920 w detalach ultra na komputerze kupionym 3 lata temu za jakieś 5k? Bo SC2 mi przycina i to ostro, a graficznie nie powala, wręcz śmieszy.
Postnij mi screena z FRAPS z SC2 w grze 2v2 albo 3v3 kiedy się tłuczecie na środku w 1920 i ultra detalach, chcę tam zobaczyć chociaż 10fps. "
Tutaj ladnie mozna odbic pileczke a propos developerow bo Sc2 jak na swoja grafike jest po prostu chujowo zoptymalizowany. Ale obniz rozdzialke do standardu konsolowego "HDGaming" (720p) i starczy ci nawet 5letni komp.
Podsumowujac - dyskusja jest bezsensowna i niech kazdy gra na czym lubi. Dla mnie jeszce dlugo jedyna rozsadna platforma pozostanie PC. Ze wzgledu na grafike, gry i pare innych rzeczy. Konsole dla mnie moglyby nie istniec (jedyne czego bym zalowal to bijatyk takich jak Mortal Kombat i serii MGS i moze GT, reszta do kosza.).