Keii - ale jakie ograniczenia? Czy kasacja jakiegoś linuxa nazywasz za fanbojami X360 ograniczeniem - bo osobiście nawet nie znalazłem w necie żadnego postu właściciela PS3 by nad ubolewał. Konsola jest do gier a nie do linuxa. Znasz kogoś kto bawił się na PS3 linuxem? Na pewno nie ograniczyło to w żaden sposób mojej konsoli, szczerze mówiąc o możliwości instalacji jakiegoś linuxa na PS3 dowiedziałem się w momencie jak tą możliwość straciłem. Ale ale cały czas posiadam PC, nawet kilka gdzie tą mozliwość mam, a mimo to nie korzystam i raczej nie skorzystam
Wystarczy bardzo prosty myk - wypuścić nowy firmware a a wszystkim nowym grom zablokować uruchomianie na firmware 3.41 i starszym.
Proste i skuteczne. Nowsze gry nawet mogłyby ten nowy firmware na płycie - który instalowałby się sam w zależności od tego czy będzie taka potrzeba (tzn. czy installer wykryje nie updatnięty fw).
Podsumujmy:
brak online, a to nie są czasy PS2 czy XBOX-a gdzie tryb online miało 20% gier, teraz ma go 80-90%.
zablokowane nowe gry nawet w trybie single,
I to wystarczy.
Z marketingowego punktu widzenia gdyby wprowadzenie nowych ficzerów było proste Sony by to dawno zrobiło. Widocznie dorobienie w tym momencie np. cross-game-chata wcale nie jest tak proste jak to niektórzy sobie wyobrażają i myślą że jedyną przeszkodą jest niechęć Sony.