wszystko ladnie, taktyka taktyka, zbalansowane grupy na PvP a na RvR nie.... bla bla bla
a dlaczego ?
dlatego ze nie ma zbyt wielu clerow, minstreli, casterow - nie wspominajac o theurgach z pbt.
a dlaczego ?
bo tymi klasami nie gra sie "fajnie" w rvr. sa po prostu slabe. dali mi (minstrelowi) mezz, demezz i inne support rzeczy, ale jak tylko probuje ktoras z nich uzyc to odrazu leze bo obskoczy mnie 5 tankow albo 3 assasynow.
jedyna grupa w ktorej czuje ze moge robic swoje to: grupa z sorcem, grupa z 2 clerami i pbt, stealth grupa.
jak HHH robia grupe to z nimi jestem w stanie 10-15k zrobic bez smierci ale oni wszyscy maja 1mln+ i ich grupa wygldad zazwyczaj tak (1 sorc, 2 clerow 1/2 minstreli, pally i polearsmy).
normalnie na rvr nie da sie takiej grup zrobic bo po prostu nie ma ludzi. nikt nie bedzie czekal pod pk az sie jakis minstrel zaloguje. albo nikt nie bedzie czekal az jakis cler ruszy dupsko z naszego frontiera do emain. bierze sie ludzi i probuje cos z tego zlozyc zeby pograc. mamy za duzo postaci (charow) ktore maja za malo "waznych" skill (cc, pbt, speed).
apropos dzisiejszego raidu, to calkiem niezle sobie radzil Azertul (Redlite) - necor 50. jak patrzylem to co chwila bylo xxx was killed by Azertul.
zobaczymy jak co sie stanie jak LOS wprowadza.