Nie wiem jak inni, ale ja już kiedyś stwierdziłam, że jeśli jeszcze raz zobaczę ankietę pt "Ile godzin tygodniowo grasz i czy nowy ciuch na Twojej postaci zwiększa Ci ego", po prostu wyskoczę przez okno.
W związku z tym już od dawna nosiłam się z zamiarem powolnego opisania środowiska graczy.
Zawsze brakowało mi czasu, ale ostatnio mam go trochę więcej, więc siadłam do roboty. A że tak trochę obciach pisać bloga tylko dla siebie, to się nim dzielę.
Nie powiem ile razy zastanawiałam się od czego tak naprawdę zacząć, bo sama tego nie pamiętam. Ostatecznie zdecydowałam się na jedyne logiczne rozwiązanie i na pierwszy rzut poszły ogólne zagadnienia związane ze społecznościami online i grą ogólnie.
Chciałabym, aby teksty te były zrozumiałe dla wszystkich, dlatego też pewnie wielu z Was będzie przy nich ziewać, czytając rzeczy oczywiste.
No i jest to sam początek, więc wszystko jeszcze jest bardzo rozlazłe. Mam nadzieję, że wraz z upływem czasu kolejne zagadnienia nabiorą bardziej konkretnych kształtów.
Nie liczę, że zainteresuje się tym wiele osób, ale kto wie, może akurat znajdzie się ktoś, kto będzie miał jakieś fajne pomysły. Jeśli ktoś cierpi na syndrom Too Long Didn't Read - ostrzegam, może mieć problem.
Pierwszy post, nie licząc wstępu:
http://plutonka.pl/?p=109