Kabraxis napisał(a):
PS. Jesli ta gra (z calym swoim dopracowaniem, budzetem i fajnymi pomyslami i grywalnoscia) nie odniesie sukcesu (czytaj nie zdobedzie stabilnego playerbase kilkaset tysiecy graczy i nie bedzie rosnac) to ja juz strace calkowicie wiare w gatunek MMO.
Rozumiem dlaczego failnal WAR, AoC, FF14, Tabula Rasa i wszytko po drodze. Jesli failnie RIFT to tego nie zrozumiem bo gra jest fajna.
jak inside napisal to jest pve centric gra , pozatym ludzie juz placza ze za dlugo czekaja na quest npc bo inwazja ich zajebala
, rift jest fajny ale bardziej niz inne mmo jest tak zaprojektowany ze jest koniecznosc stalego streamu nowych graczy , jak juz gra osiagnie pulap gdzie altow bedzie malo i graczy przestanie szybko przybywac to bedzie jeszcze wiekszy ryk na bordach bo solo player nie pozamyka wiekszych riftow w low level zonach.
rifty niewazne jak fajne , szybko stana sie stare niestety , znudza sie ludzia jak pq i kazdy bedzie mial na nie wyjebane tak samo jak na inwazje
Ja bym sie nie ludzil na jakies wyjatkowo fajne pvp w rift , glowna idea i nowoscia jest PvE na zupelnie innym poziomie , tu bardziej chodzi o bashowanie mobow i jednoczenie sie graczy przeciw nim .
Sama gra to niejako wymusza , zgranie i kooperacje . PvP to taka wisienka na torcie ktora bedzie pelnic role podobnie jak w WoW , czyli bg czy tam arenki lub popizganie sie w pvp flagged zonach , liczylbym na takie eventy jak tarren mill czy ruchanie calych miast przeciwnych frakcji
ale szczerze to w rezultacie bedzie to 40% czasu napierdalania mobow z riftow i inwazji
bylem na evenciku guardianow , inwazja gobosow i jakis firelord z 600k hp na koncu , ludzi w chuj , i o dziwo performance mialem na poziomie 15-20 fps , przy ok 100-120 ludziach , musialo byc ich naprawde w pizde bo ten mobik kleknal w 2 minuty
. Co najwazniejsze nie bylo zadnych freezow podczas gry w tym zergu , normalnie sobie dawalem rade biegac
oczywiscie fun byl mizerny bo twoja rola jako jednostki byla znikoma
Jednak jestem pod wrazeniem Gamebryo bo nie spodziewalem sie ze to engine do mmo
zapowiada sie pierwszy od czasow wow taki addictive shit