Nie kopiuje na moj gust zbyt wiele.
Zrobili nowy system rozwoju postaci, wydluzyli walki, dali FREE PvP od 20 lev (ktory sie szybko robi), pozwolili niszczyc czyjas wlasnosc etc (cool jak ktos szuka gry w ktorej mozna komus dokopac).
Mi to przypomina UO z czasow pierwszego notoriety system (w sumie poszli jeszcze dalej - nie ma zadnego notoriety system
).
Unikalna sprawa w SB jest tez mozliwosc aktywnego wplywania na teren - budowania domkow, wycinania lasow etc - tego nigdzie nie ma (w DAoC masz housing taki jak w UO - stawiasz modele gotowe - w SB planujesz cale miasta).
Ale co do tlumow to ich az takich nie ma i nie bedzie IMHO bo populacja ludzi ktorzy preferuja tylko PvP nie jest duza.
Ja z release SB zauwazylem DRASTYCZNY spadek ilosci graczy na PvP serwerach DAoC (na innych raczej tego nie widac).
EQ graczy to nie zabierze na 100%
UO raczej tez bo tam juz chyba malo kto zostal
Mi sie generalnie tak gierka bardzo "ideowo" podoba ale poczkam az troche ja rozwina (najlepiej w dobrym kierunku
) bo betatestowalem AO/DAoC grajac od poczatku i uwazam ten czas za stracony
Chyba ze do tego czasu wyjdzie cos jeszcze lepszego w tym klimacie - bo jak na razie to o czym pisalem jest unikalne dla SB.