No więc ja może nie wiem jeszcze zbyt dużo ale mam już takowego H-G barba na 45 lvl'u
Zrobiłem kilka błędów - na początku ale łatwo da się to zauważyć po kilku dniach gry. Dex - nie dodawaj wogóle, Str - MAX, Con - MAX, to konieczność. Oczywiście dobrze byłoby też dodać trochę do Inta ze względu na troche wolnych skilli i aby podnieść max capa na Axe i Axe Mastery(bądź Great Axe Mastery jeżeli używasz 2h axe).
Mastery koniecznie do minimum 90% a to ze względu na power'y które otrzymasz - bardzo przydatne(np. Ravage +50% atr +100% dmg).
Jeżeli chodzi ogółem o wszystkie masteries to opłaca się dodawać do około 130%(o ile Int pozwala) więcej nie gdyż aby wytrenować 1 punkt musisz zużyć 2. Ponadto barbem koniecznie med armor a to ze względu na phis resy. Light daje dużo mniejsze co przy praktycznie 0 armorze (wspomniał o tym Mutant) równałoby się z bardzo szybką śmiercią. Ponadto jeżeli ktoś uważa iż Athletics jest bez sensu to nie grał barbem - każdy power wymaga użycia staminy i każda ilość jest ważna. Ponadto Toughness też jest przydatny - na 100% daje dość sporo hp - nie wiem ile dokładnie niestety, ale sporo. Jeżeli zaś chodzi o disci to radzę raczej jeden - nie starczy Ci skill pointów na wytrenowanie więcej niż jednej dyscypliny(policz dokadnie ilość skilli i zobacz co Ci wyjdzie
można też użyć buidera z catacombs) Commander jest najlepszy dlatego iż posiada Dmg/speed attack buff i run speed buff, remove stun (group),remove fear, i command siege engine.
Jednak zdobycie tej runy graniczy podobno z cudem
Alternatywą jest chyba tylko Gladiator...
To by było na tyle
Mam nadzieję że nikt nie ma mi za złe tego wykładu