WithnesS napisał(a):
Templair napisał(a):
Tak szczerze mowiac to kij w oko temu elite. Potrzebne to jak w moscie dziura. Jasne mozna sie flexnac przed kumplami z gimnazjum swoim KD ratio ale dla zwyklego gracza nie oferuje nic potrzebnego ...
T.
Halo ma coś takiego, i ma serio bardzo dużo przydatnych funkcji. Ja na przykład mogę sobie sprawdzić, w jakich miejscach na danej mapie ginę najczęściej, w jakich najrzadziej, gdzie najczęściej zabijam etc. i wyciągnąć z tego wnioski. Serio, bardzo mi to pomogło.
W ogóle strasznie dużo przydatnych funkcji, często bardziej rozwinięte niż taki Elite czy Battlelogu. Ale trzeba robić z Elite coś wielkiego i kroić na tym kasę. Smutne IMO, że wymagają kasy za coś co już było zrobione, za free przez kogoś innego i reklamują to jako "ewolucję"
Bo "ludzie" kupują wszystko co im taki Activision "rzuci w twarz" i to z uśmiechem na ustach. Nie wiem, wydaje mi się, że gracze jeszcze z 6-10 lat temu nie byli aż tak bezrefleksyjni i często jak były jakieś przegięcia ze strony dewelopera to potem się z tego wycofywali po oburzeniu graczy.
Teraz dużo osób podchodzi do tego typu rzeczy w stylu "co zarabiam to mnie stać" albo "nie podoba się to nie kupuj" lub też "rzucasz się tylko dlatego, że cię nie stać wieśniaku" ewentualnie "jakby to nie było płatne to by tego nie było" względnie "łaaaa [nazwa gry] jest zajebiste kupuje wszystko robie pre-order i kupię wszystkie DLC i będę fapował do tej gry póki mi graba nie uschnie". No i jeszcze jedno podejście w stylu "nie podoba mi się co zrobili z tą gra / jaka jest cena / jaki jest business model / ,że wydają day-0 dlc i ogólnie doją kasę, ale i tak idę kupic! "
No kurwa i ktoś się potem dziwi, że wydawcy tak a nie inaczej postępują.