Mendol napisał(a):
no nie wiem.
jak gralem w tekkena na ps1, i rozne gry na ps2 to nie widzialem, zeby ograniczali elementy.
a graficznie bylo widac roznice w chuj.
takze cos zmyslasz troche

Tekken. Ok. Tylko ze były tylko dwie postacie naraz ze statycznym dwu-wymiarowym tłem.\
Uncharted, ze podam przyklad twojej ulubionej gry. Z czesci na czesc coraz ładniejszy. Zauwaz tylko ze jego projekt umozliwia, coraz lepsza grafika, bo gra sie odbywa w tunelach. Idziesz jedna droga i juz. Nie wiem jak przebiegała produkcja, nie wiem co chcieli naprawde osiagnac developerzy. Wiem, za to, ze wynikowy projekt, był podyktowany ograniczoną mocą konsoli.
Teraz wezmy BF3. Roznica pomiedzy PC a konsolami jest delikatnie mowiac przytlamczajca. Ogromne mapy, duza ilosc graczy.
Skyrim. Duzy otwarty świat.
No fajnie. Tylko, ze ogólna jakość całości poleciała na ryj. Bo konsole nie maja zwyczajnie wystarczajaco duzej ilosci ramu.
Dwie bronie.
Skad to wzięło ? ahh. Z FPS na konsole, bo pad ma za malo przycisków.
Jakby ktoś sobie nie przypominał to Quake3 na PS1 miał taka sama ilosc broni jak na PC. Oczywiscie przelaczanie sie pomiedzy nimi na padzie nie bylo szczegolnie ciekawe.
Pomijam tu inne ograniczenia. Np. chujowe UI w rpg (dziwne menusy, brak hotbarów, inventory wygladajace jak excel..).