Aldatha napisał(a):
to korzystajac z okazji,jako ze siedzisz w tym juz troche czasu..
orientujesz sie moze jak wyglada "zarabianie" na kanalach youtube "od kuchni"?,temat ostatnio
dosyc goracy i na czasie,na rowni z blogami o modzie
Zależy o co pytasz, na tym można zarobić przynajmniej na piwo bądź dobrą whisky
Mam stronkę dayz.pl z której w przeciągu miesiąca, wpadło mi około 20 euro (przynajmniej coś mi się zwróciło za rejestrację etc). Ja osobiście się na tym nie znam, robię to for fun i mam uczucie, że coś tam buduję (po pracy pyknąć godzinkę w coś i nagrać, wrzucić na yt, są różne hobby
), pewnie jak ktoś zna jakieś bardziej "zaawansowane" metody zarabiania w sieci to mógłby z tego więcej wyciągnąć, well...
Co ja zrobiłem? Zapisałem się do google adsense, usługa ta dodaje banery z reklamami (sami możemy sobie je skonfigurować i wybrać co się tam ma wyświetlać), dodałem parę reklam i wychodzi na to, że parę kliknięć dziennie daje jakiś tam profit. Ludzie oczywiście nie chcą w to klikać dlatego jak mam ~5000 unikalnych wejść to może być... jedno kliknięcie. Zauważyłem, że Click, clickowi nie równy, jak ktoś clicknie w reklamę settlersów online to zarobisz sobie na tym jakieś grosze... a jak w reklamę banku to nawet 1/3 euro potrafi wpaść. Minusem jest to, że google wymaga od Ciebie zarobionych 70 euro żeby przesłać Ci tę kasę na konto.
Przyznam się, ze jak zrozumiałem jak to działa to zacząłem klikać w reklamy ludzików którzy streamują fajne tematy, to w pewnym sensie wynagrodzenie za ich pracę, coś więcej niż kciuk w górę.