Sobtainer napisał(a):
a klite pack ktora ma chyba z 30 kodekow to czysta glupota imo
Zdajesz sobie sprawę, że Splash wd. tabelki na jego stronie 'przynosi' ze sobą ponad 20 kodeków?
Każdy player, który jest 'kombajnem' obsługującym wiele różnych formatów będzie instalował ci minimum 20-30 kodeków.
@Deshroom
Możlwie, że VLC nie ma po prostu przewagi nad MPC HD. Nie wiem - VLC używam od wielu lat, a wcześniej w zamierzchłych czasach to był Bestplayer + fddshow + jakaś inna paczka lub mplayer na linuxie.
Także po prostu nawet nie zaczałem używać mpc. Tzn. kiedyś go ściągnałem, wydaje się fajny, ale ponieważ żadnej opcji ani nic innego mi w VLC nie brakuje to się nie przesiadałem. Tak samo jak ty z mpc na vlc też nie i prawidłowo, bo po co jeżeli nie masz potrzeby?
Co do miejsca - wiadomo mniej miejsca = lepiej, ale z powodu ilu? kilkudziesięciu MB na hdd nie będę się przesiadał na innego playera i zmieniał przyzwyczajenia i nawyki. Poza tym chyba te dodatkowe mb są z powodu nieco większej ilości funkcji (poza odtwarzaczowej) VLC choć tu się mogę mylić.
W działaniu oba playery są szybkie i mimo szerokiej funkcjonalności wykraczającej daleko poza proste odtwarzanie filmów (choć nie wiem dokładnie jakie nie są 'bloated' jak niektóre odtwarzacze które w swoim życiu testowałem.
@wodny
Możesz spróbować online scannerów takich jak:
www.eset.pl/resources/eos/onlinescanner.phpa także Windows Defendera, który przynajmniej na Win8 wbrew pozorom sobie nawet radzi.