1. Czy GW bazuje głównie na PvP i GvG, czy możliwe jest również samotne robienie questów?
Endgame to raczej PvP... Mozesz robic ponownie zrobione juz wczesniej misje, chodzic do explorable areas, zeby bic monsterki itp. Questy i misje mozesz robic sam - bez innych graczy, ale z henchmanami.
2. Jak się ma w tym mmo expowanie solo, crafting, handel?
Solo tak jak wyzej. Bez NPC-ow czy innych graczy nie da sie zrobic wiekszosci misji, questy w explorable areas to inna sprawa (ale tylko na poczatku). Crafting to zbieranie itemow do craftowania i wykonanie danego przedmiotu u crafter NPC. Handel jak handel. Stoisz w ktoryms z districtow i spamujesz WTB/WTS :) Nie ma mozliwosci wrzucenia przedmiotu na aukcje jak w SWG czy WoW...
3. Narazie trwa ciągle bata - prawda? Widziałem na polskich sklepach on-line że można zamówić gre, a będzie dostępna pod koniec czerwca... Prawda/Fałsz ?
Falsz. Premiera gry odbyla sie ponad miesiac temu, tylko w Polsce mamy takie opoznienie...
4. Prosze o kilka zdań ogółem o GW graczy którzy obecnie grają. Może ktoś pokusi się o małe porównanie GW vs WoW (lub podobnego mmorpg'a):
- grafika
- grywalność (zarówno solo jak i party-play)
- poziom questów, rozbudowanie craftingu, handel.
Jesli chodzi o grafike, to chyba najlepiej bedzie, jak obejrzysz sobie screeny... Gdybym mial sie pokusic o porownanie, to powiedzialbym, ze GW - w odroznieniu od WoW - nie wyglada jak kanciasty Shrek.
Grywalnosc... Rozgrywka jest bardziej dynamiczna, nie polega na kampieniu jakiegos spota w oczekiwaniu na spawn jakiegos potworka. Party zbiera sie latwiej (przynajmniej do misji), bo w outpostach sa zazwyczaj osoby chetne do robienia tej samej misji co ty.
Questy wg mnie sa ciekawsze niz te w WoW. W niektorych trzeba podsluchac jakas rozmowe, w innych cos znalezc, jeszcze inne sa takie jak w WoW - trzeba zabic costam i nazbierac jakichs dropow.
Czy ktoś dysponuje najnowszymi screenami? Interesuje mnie widok taki jaki macie w grze na bieżąco - bez pozbywania się pasków i okienek.
Pozdrawiam serdecznie.
Soulless postnal przeciez swieze screeny z interfejsem. Ale masz 2 ode mnie...
Niestety podczas robienia screenow wylacza sie FSAA, ktore mam normalnie podczas gry aktywne.