Hmm.. Nie do końca jestem pewien, czy taki temat może zostac poruszony na forum, jednak w rozlicznych FAQ-ach i ogłoszeniach nie znalazłem nic, co mogłoby mi zakazać. Minowicie chodzi o poszukiwanie chętnych do pracy przy projekcie DarkRealm (
www.darkrealm.darkwater.pl), który to (projekt) znajduje się pod patronatem portalu darkwater.pl. Na podanej przeze mnie stronie jest kontakt do prowadzącego projekt.
Wypadałoby opisać pokrótce projekt. Ma to być gra tekstowa, jednak z wygodnym i miłym dla oka interface'em (w przeglądarce, a jakże). Póki co jesteśmy w trakcie tworzenia lokacji i właśnie do tej roboty potrzebujemy chętnych (chciałbym nadmienić, że został napisany specjalny program do tworzenia lokacji, z którym poradzi sobie każdy kretyn
, także w oknie przeglądarki). Aby grać i tworzyć trzeba założyć konto (wszystko na stronie).
Poza tworzeniem lokacji istnieje możliwość pracowania nad kodem (flash), tworzenie grafiki (szkice, artworki) i pisanie tekstów (historia, geografia opisy ras, broni itd.).
Mam nadzieję, że uda nam się doprowadzić projekt do końca i choć trochę go zareklamować (gra będzie od początku do końca darmowa).