Heh, od czego zacząć....
Zaraz na samym początku mojej przygody z SWG wpadłem na pewien pomysł. Długo kiełkował on w mojej głowie, aż nabrał określonych kształtów. Zgłosiłem się więc do 'JC, który stwierdził, że pomysł jest świetny i obgadaliśmy kilka szczegółow. Niestety niedługo później scorpio musiał zrobić przerwę z SWG i wszystko stanęło w miejscu. Nie zgłąszałem tego do Cammerona ani do Wulfgi, bo dogadaliśmy się z 'JC, że się wspólnie tym zajmiemy zaraz po jego powrocie... Teraz w związku z ciągłym napływem nowych graczy przemyślałem sprawę i postanowiłem zamieścić info, że coś takiego powstaje... i , że nie są sami
, także chcę poznać wasze zdanie, zarówno wteranów SWG, jak i całkowitych noob'ów... A teraz kilka konkretów.
Chodzi o stworzenie pewnej grupy, że się tak wyraże militarnej, której przeznaczeniem m.in. byłaby pomoc mieszkańcom miasta przy trudniejszych questach. Ktoś zgłaszałby,że potrzebuje pomocy wtedy i wtedy, a my po uzgodnieniu terminu kiedy wszyscy mają czas, zbieralibyśmy się i mu pomagali. Byłby to jednocześnie "obowiązek"*** squadu wobec mieszkańców Atlantis, gdyż byłby on częscią infrastruktury miasta. Dotyczyłoby to zarówno kosmosu jak i ziemi.
Wszyscy zainteresowani członkostwem, są mnie więcej na podobnym poziomie (w tej chwili już 80cl) i grindują często razem, przez co rozwija się i zgrywa cały squad. Aha, taka pomoc przydatna byłaby nie tylko noobom, bo ostatnio mnóstwo ludzi coś dropuje i potrzebuje pomocy w poźniejszym grindzie, zwłąszcza, że grupa nie generuje już visa i można pomagać jedi w expowaniu.... Wszystko pięknie, ale pojawiają się też problemy:
1. Potrzebujemy zaplecza do działania Jakiś większy domek na magazyny i siedzibę squadu. Scorpio myślał nawet o outposcie na każdej planecie
2. W jaki sposób jednostka byłaby finansowana... czy z podatków, które tzreba by zwiększyć czy w jakiś inny sposób.
3. Sprawa sprzętu, może ktoś podjąłby się wyposarzenia jednostki za darmo, lub z dużym upustem. Możnaby się umówić tak, że surowce mu dostarczymy, a on tylko wycraftuje wszystko.
Pozatym jest jeszcze parę rzeczy do rozpatrzenia, ale te są najważniejsze
A teraz to co już zostało ustalone
1. Na kolor jednostki wybraliśmy szkarłatny (tak jak gwardia przyboczna palpatina), ze względu na nazwę krainy gdzie jest położone miasto - Crimson Flats...
2. Umundurowanie dowolne, byle było kompletne (mogą być cyber wszczepy) i w kolorze szkarłatnym. Dokładny odcień koloru zostanie ustalony przy craftowaniu armorów...
3. Pojazdy w identycznym kolorze, staki jakiw w tym momencie zostały dozwolone do użyku to X-wing (tekstura 3 - kolor szkarłatny) dla rebeli i Imperial Guard Tie-Interceptor dla imperialli. Dla freelancerów to naprawdę nie wiem
, doradzcie coś...
4. Jednostka, jak pokazuje godło squadu jest mieszana.
5. Liczba ludzi w jednostce nigdy nie przekroczy 14 osób (dwa równorzędne squady po 7 osób- jedno miejsce jest przeznaczone dla gracza któremu ma jednostka pomagać). Prawdopodobnie jedna drużyna będzie rezerwowa, gdyby ktoś wypadł z głownego squadu.
Co do członków oddziału to jest parę osób,które są zainteresowane i się już zgodziły. Problem jest taki, że połowy tego squady nie widziałem już jakiś czas (prawdopodobnie rozjezdy wakacyjne) więc nie wiem na 100% jak sytuacja wygląda w tej chwili. Jak już wszystko będzie pewne to trzeba podzielić obowiązki i zbudować squad w oparciu o template każdego członka, a także wporwadzić hierarhie np. stopnie wojskowe, żeby bajzlu nie było
Na razie chętnymi są :
Kassei Fel (MCM)
Ylacos (MC)
Torel Kun (MSQL)
Klex (MTKA)
Robertcz (JEDI)
Jamektarus (MC)
Jasonos (MC)
Corrin (MC)
Snaut (MCommando)
Enhu (MC)
--------------
Pozatym jak robiłem wywiad
jakiś czas temu to było sporo chętnych na niższym cl, wtedy myślałem o nich w perspektywie przyszłości, bo potrzebujemy raczej członków na conajmniej 70cl+ żeby to miało sens. Teraz już pewnie są 80cl więc jeśl są jacyś chętni to proszę zgłaszać kandydatury
Podsumowując, czekam na sugestie, oferty pomocy i kandydatury. Jest jeszcze trochę czasu do powrotu 'JC, ale można już przecież coś ustalić....
ps. jadę na przysięgę więc nie będzie mnie conajmniej dwa dni...
THX
*** "obowiązek" w dobrym znaczeniu tego słowa
wiem, że ta gra to freedom
nikt do niczego nie jest zmuszany, bardziej chodziło mi o mobilizację do pomocy