Mi się tam PS2 nie rypało a miałem jakąś jedną z pierwszych wersji na rynku. Ciężko mówić o konsolach poprzedniej generacji ponieważ X wyszedł kupę czasu później niż PS2 i oparty był już o nowsze technologie a nie bylo tak jak jest w przypadku X360 vs PS3, że podejmowano decyzję jakie bebechy zastosować.
Czy Soniakowi będzie trudno ruszyć ?? Nie sądze szczerze mówiąc, konsolka bardzo szybko nabierze potężnego rozpędu wraz z większą ilością (nawet nie exclusive) dobrych titelsów
. Jedyne czego bym się obawiał to tego, że lenistwo producentów nie do końca da rozwinąć skrzydła "3" (przynajmniej na początku, kiedy architektura projektowa nie jest do rozgryziona, a może nie jest nawet dobrze zaczęta), i gry powstające jednocześnie na X360 i PS3 będą (graficznie) wyglądały identycznie mimo znacznie większych możliwości Soniaka.
Co do Wii no coż, jest to raczej ciekawa zabawka niż poważna gameingowa konsola - oczywiście doskonałych tytułów na nią nie zabraknie, ale....właśnie....to małe ale, które spowoduje, że konsolka będzie wspaniale śmigać w Japonii (może jeszcze ciut w USA). Czym jest to ale - infantylnością i sposobem rodzinnej rozgrywki. U nas nie ma raczej zwyczaju zasiadania wieczorem razem z rodziną do konsoli i pyknięcia partyjki....hmm..bo ja wiem...w golfa, czy poskakania sobie po macie
. Ot póki co ciekawostka jak dla mnie
.