Poniżej pare fotek z koncertu, wrzucam dopiero dziś, bo po drodze z koncertu byłem jeszcze na 3 dniowej imprezie firmowej
I jeszcze na wstępie kilka uwag organizacyjnych gdyby ktoś się wybierał na koncert Red Hot Chili Peppers:
1. Dla jadących samochodem - obok stadionu jest duży parking przy centrum handlowym AKF - Carrefour
2. Dla jadących pociągiem #1 - zaraz obok wyjścia z dworca jest przystanek tramwajowy, na stadion jedziemy w lewą stronę (oczywiście kierunek Chorzów) tramwaj 11 lub S (specjalna linia pod stadion); S jeździ też z pętli koło stadionu (parę metrów od przystanku 11 w stronę Katowic) w stronę powrotną
2. Dla jadących pociągiem #2 - my z bratem wracaliśmy liniami TLK Intercity o 0:30 (Zakopane - Katowice - Warszawa - Gdynia), bilet jest tani, ok 50 zeta (normalny), ale sugeruje mieć wykupioną miejscówkę, bo będzie hardcore (na maxa, gigantyczne tłumy ludzi, śpiące na korytarzach); w Katowicach nie dało już rady kupić miejscówek
3. Koncert #1 - aparaty dało radę wnieść bez problemu, a dodam że miałem spory aparat, fotki ludzie cykali praktycznie spod samej sceny, ochrona nikogo nie goniła
4. Koncert #2 - nie wyrzucajcie wody przed pierwszymi bramkami, cześć osób tak sugerowała, a trzeba było tylko mieć ją odkręcona (KORKI KITRAJCIE, BO SIĘ PRZYDAJĄ NA PŁYCIE STADIONU; CAŁA WODA SPRZEDAWANA NA MIEJSCU JEST ODKORKOWANA)
5. Koncert #3 - na miejscu, za pierwszą bramką, była możliwość zakupienia wody napojów, BROWARU (Tyskie), kawy, i żarcia
Mam nadzieje że te informacje pomogą - nie mam pewności że sprawdzą się one w 100% na koncercie RHCP!!!
Gdyby coś zadajcie pytania - będę starał się odpowiadać z bratem.
Aha, na Linkin Parku było tak na moje oko ze 30 tys luda, na Pearl Jam doszło jeszcze z 10 tys.
I uwagi co do zdjęć. Cykałem Come i Linkin z odległości około 30 m, a Pearl Jam z jakiś 50 m. Aparat był spoko, zoom optyczny x10 (bez stabilizacji). 50 m to dla niego w zasadzie optymalna odległość. Oczywiście lampa błyskowa już ledwo dawała radę na Pearl Jam (była już noc).
Dobra, a teraz wybrane foty - ta jak pisałem zdjęcia już po zmniejszeniu, każde po ok. 550 kb.
COMA:
LINKIN PARK:
PEARL JAM: