Nie chcę być złośliwy, gdyż za rok czeka mnie magisterka (już zacząłem nad nią pracować), ale w Twoim wypadku widzę kilka błędów.
1) Temat.
Skonstruowany jest w sposób niejednoznaczny. "Sposoby przystosowania się do struktury spółecznej graczy MMORPG" - chodzi o przystosowanie się graczy MMORPG do struktury (wertykalnej lub horyzontalnej) społeczeństwa, czy przystosowanie się osoby z zewnątrz, zaczynającej grać, do subkultury graczy MMORPG? Zakładam, że to drugie, ale temat nie jest skonstruowany jednoznacznie.
2) Brak sprawdzalności odpowiedzi.
Udowodniono, że ludzie są leniwi i często wybierają odpowiedź prostą. Z drugiej strony, lubią się chwalić (nawet w anonimowej ankiecie). Dlatego każda ankieta, powinna mieć kilka pytań kontrolnych. Czyli, poprzez inwersję czy zaprzeczenie (jest jeszcze kilka innych metod), zadajesz po raz drugi pytanie o to samo.
3) Nielogiczność wynikania pytań.
Jeśli ktoś nie gra w pozycje wymagające abonamentu, to dlaczego ma obowiązek odpowiedzieć, ile wydaje na abonament? Brak choćby odpowiedzi: Nie płacę. To samo tyczy się grania w gry darmowe. Co jeśli ktoś nie gra w takie gry? Jak może wtedy odpowiedzieć ile płaci na dodatkowe komponenty darmowych gier?
4) Co z tego wynika?
To niekoniecznie błąd, gdyż jestem osobą z zewnątrz i nie znam planu Twojej pracy. Jednak mam takie pytanie: czy jesteś pewien, że ta ankieta odpowiada na problemy badawcze jakie postawiłeś w pracy? Mnie samemu zdarzało się nie raz i nie dwa skonstruować taką ankietę, która ostatecznie nie nadawała się do pracy. Jednak wtedy to były prace semestralne lub roczne i jakoś się do tego, aż tak bardzo nie przykładałem.
Z mojego punktu widzenia (które może być tutaj błędne, z powodów, które wymieniłem powyżej), pytania w ankiecie nie są skorelowane z tematem ankiety.