hmm pare pytan mam znow
nie mam na razie czasu przebijac sie przez forum'y w poszukiwaniu odp bowiem caly wolny czas spedzam w sb =].
1. Jak wyglada sprawa soft capa na staty mam 150 max str np -
jesli bede mial np rune +35 str to ona nie jest w stanie przekroczyc soft capa wiec nadmiar sie zmarnuje ? wystarczy wtedy base str 115 ? a co z runami +max str ? czy sie stackuja ?
np healty as ox i warlord's page ? obie po +10 max str
wtedy mialbym max 170 ? czy 160 ?
3 Bizuteria. jakie prefixy i suffixy wchodza w gre ? przy dualstats nie wystepuja con+str ? wlasnie zastanawiam jaka bizuterie nosic docelowo - czy dual (con+int np) czy single + resist jakis z life regenem (obecnie mam w sumie 90% regena i bardzo ladnie regeneruje zycie w trakcie walki nawet - czego nie mozna powiedziec o stamina regen).
jakie sa capy na resisty ? i jakiego typu najczesciej zadawane obrazenia od zywiolow/magii - cold,fire ?
musze to wiedziec zeby zaplanowac rozklad statow pts / skill pts
tak aby optymalnie moc rozwinac chara jak najlepiej i go nie spieprzyc ;]
4. czy wie ktos jak dokladnie dziala blok ? czy jest to statyczna procentowa szansa na zablokowanie melee/ranged ataku ? czy dynamiczna w jakis sposob jak ac vs atr ?
lub tak jak np w parry (weapon melee blok) - generalnie jakos fatalnie dziala z tego co czytalem/slyszalem ( i czesciowo sam zauwazylem) dopoki procentowo nie jest rowne/wieksze niz weapon skill przeciwnika. Ponizej blokuje rzadziej niz mozna by tego oczekiwac po % skilla - wiec zaleznosc nie jest liniowa jakby.
5. Jak dzialaja te afixy na weaponach np. te z szansa ataku na stamine, life drain czy inne podobne.
Na broni jest tylko napisane ze ma szanse na taki atak.
ciekaw jeste ile % szansy ? i jak skuteczny jest atak ?
ma to jakis sens ?
robiac swojego barba troche rozminalem sie z typowymi templatami - bowiem chcialem go uczynic w pewnych aspektach "mocnym ponad swoj rank" - zamiast pomalu rozwijac usrednione skile - wypakowalem na max con,str,axe,blok - i dosc sensownie toughness+axe mastery - bardzo pozno zaczalem ciagnac int i MA.
koncze po malu blok i axe pozatym gmuje rage'a.
Niedlugo zapakuje na max axe mastery i toughness.
Jak na razie olalem parry i athletics.
Zrobie go bez parry mysle wogole - natomiast nad stamina bonusem musze zastanowic - jesli zostana mi ptk luzne bowiem trzeba sporo wladowac zeby odczuc jakosciowa roznice w ilosci staminy hmm.
dzieki z gory za odpowiedzi
.