Hi
Mialam sie nie wtracac ale musze to zrobic i przypomniec moze tym co juz zapomnieli cala sprawe banow.
Kilka osob z naszej guild wybralo sie na spowna . Jak zwykle Nad mial wszystkich protowac all sie zgodzili na prot z wyjatkiem jednej osoby (Stopy). Spown byl prywatny tzn nik z obcych sie do niego nie podlaczyl. Oczywiscie w takich sytuacjach osoba protujaca nie bije champa oddajac w ten sposob swojego ps-a na rzecz guild ( dostajemy max scroli z prota). Jednak Stopa nie przyjal prota i mielismy mniej scroli. Co innego jesli na spownie byliby jacys obcy. Na mapie wywiazala sie wtedy klotnia i polecialo kilka ostrych słow. Ktos moze mi zarzucic to ze mnie tam nie bylo na tym spownie. Moze i tak ale Nad siedzial w tedy u mnie i gral a ja siedzialam obok i widzialam cala ta sytuacje wiec mam prawo sie wypowiedziec:) Ale do rzeczy:
- po pierwsze nikt nikomu w d... na mapie nie wlazil.
2. Stopa zachowales sie nie fer banujac ludzi pierw Wybucha pozniej Nada za to ze mieli racje ( a banujac Nada zbanowales nieswiadomie mi mapke )
3. Zostaly wypowiedziane ostre slowa ale to nie jest powod do banow tym bardziej ze kazdy moze wypowiadac swoje zdanie nawet jesli moze ono urazic kogos.
4. O calej sprawie by zapomniano gdyby nie fakt ze Stopa zbanowal poraz drugi Wybucha tym razem tylko dlatego ze lognal sie na mape i robilismy spowna. Przyczyna drugiego banu bylo stwierdzenie Stopy cytuje " Jeszcze mi nie przeszlo "
5. Jestescie wszyscy uparci i nawet po takim czasie nie mozecie sie dogadac miedzy soba.
Jesli chodzi o zarzuty w stosunku do Nada o protowanie i ps - y, to Stopka jestes w bledzie. Nad nigdy nikogo nie oszukal. All ps z prota byly rozdawane osoba, ktore robily spown. Po zakonczeniu spowna Nad na mapie mowil co dostalismy i pytal sie kto co chce. Jesli ktos chcial ps - a to go dostawal, natomiast jesli nikt ich nie potrzebowal a byly cos warte sprzedawalismy je z Nadem na uoauction a pieniazki tak zarobione dzielono po rowno na osoby biorace udzial w tym spownie.
Wiec moim zdaniem taki uklad byl dobry i nadal jest, tak powinna wygladac wspolprac i pomaganie sobie. I w tym wypadku nie mozna miec do Nada pretensji
Fakt jest jeden my Polacy nigdy nie moglismy sie dogadac miedzy soba. Zawsze byla i bedzie taka osoba co jej cos nie bedzie pasowalo. Jednak mam nadzieje, ze po tym co teraz realizujemy w guild wszystko sie zmieni
I jak narazie powoli zaczyna sie wszystko juz ukladac
Ps. Jesli po tym poscie ktos pomyslal ze faworyzuje Nada i Wybucha oraz ze obrazam innych to jest w bledzie. Stwierdzam fakty. A jesli ktos sie poczul pokrzywdzony to niech wie ze nie mialam takich intencji zeby kogos urazic.