Moze.. nie wiem bo dawno nie gralem.
Wiec nie wiem dokladnie jak leca unikaty w D3 w sumie. Napewno czesciej niz w POE.
Zwiekszenie drop rate swoja droga ale mimo ze nie gram jestem pewny ze wiekszym prblemem jest to ze nawet jak ci dropnie (tu wstaw jakis top uni z D3 - nie wiem.. Manticore? IK set?) to i tak masz 90% szans ze to bedzie trash...
Nie wiem kto wymyslil losowe affixy na unikatach ale powinien sie rozpedzic... unikaty powinny byc static. Koniec, kropka... ewentualnie losowy socket albo nie i tyle.
Dlatego w sumie troche smieszy mnie ten caly loot 2.0, zmiany dpsa unikatow, dodawanie useless procow, itd... podczas gdy core issue nie ruszaja.
Zaden loot 2.0 nic nie da jak unikaty pozostana tak losowe bo atm system w D3 nie budzi radochy po dropie jak w D2 czy POE czy TQ a frustracje, bo 'znowu bedzie brimstone pewnie'.
Jesli tego nie zmienia to caly ten 'loot 2.0' po misiacu bedzie 'lootem 1.0'. A jak chce miec 'glorified rares' to niech zrobia dodatkowy kolor i tier gearu z semi-losowymi affixami (losowanie z mniejszej puli).. nie duzo mocniejsze (chociaz BLizzard nie rozumie idei horyzontelnego rozwoju gry i postaci ani troche) ale nastawione na optymizacje buildow. Tez by to grze pomoglo. Marvel Heroes cos takiego wprowadza atm i ludzie tam sie ciesza bo to jest fajne i dajhe longevity tak potrzebne grze HnS (pomine ogolna jakosc gry atm moze).
Ale nie... 3000 dps i do przodu.... jak zatrudnia choc jedna osobe ktora ROZUMIE GATUNEK HnS i ITEM HUNT i BUDOWANIE POSTACI to moze cos z tego bedzie bo atm.. mimo ze sie 'staraja' to jest to bardziej owijanie gowna z sreberko zeby sie swiecilo niz sensowne zmiany (bazujac na tym co pokazali ostatnio).
Te 'smart dropy' i static dropy z bossow to tez mocno ambiwalentne odczucia mam... World Of Warcaft once again... Tak jak mowie zamiast ruszyc core issue to oni daja cos takiego co jest do zakodowania w tydzien tbh (i kaza czekac rok... Blizzard heh).
Takie moje zdanie i imho to jest glowny issue itemizacji D3 (plus rozstrzal affixow i ich zle spawnowanie sie na itemkach).