TobiAlex napisał(a):
Niestety, ja mam problem nawet na normalnym poziomie trudności. U mnie po części to bierze się stąd, że przez ostatnie parę dni przechodziłem poprzednie części i po prostu combat w nowym GoW nie leży mi, szczególnie jak jest kilku przeciwników na raz. Widzisz, piszesz że idziesz w build czysto OFENSYWNY. Ma to tyle wspólnego z serią GoW... Zresztą zauważyłem, że "stanie za tarczą" to niezła taktyka. Tylko, że jeszcze 24h napierdalałem wszystko jak leci (nie było czasy na defensywy), wszystko latało w powietrzu
(GoW 3).
Stanie za tarczą szybko okazuje się słabym sposobem na obronę. Przeciwnicy atakują potem z kilku stron i mają umiejętności, których nie da się zablokować. Warto kombinować - rzucać toporem w nogi, żeby kłaść przeciwników na glebę, zrzucać ich ze skarpy za pomocą tarczy itd. Combat jest mocno rozbudowany i jest wiele sposobów na rozkurwienie przeciwników. Jak wykonasz "parry" 100 razy to wpadnie Ci 3500 expa, dzięku czemu będziesz mógł sobie kupić kilka dobrych umiejętności
No i odpalaj w trudnych momentach rage mode, bo wtedy odnawiasz sobie HP podczas zadawania obrażeń.
Nie wiem czy masz już te specjalne umiejętności pod L1 + R1 oraz L1 + R2. Niektóre z nich są tak zajebiste, że to głowa mała. Jest taki skill, gdzie Kratos szarżuje z tarczą po czym wypierdala lepa w dziąsło skurwysynom. Przy tym blokuje WSZYSTKO. 30 sekund CD można łatwo zmniejszyć, ale umiejetność jest boska. A i pamiętaj, żeby wykorzystywać chłopaka. Jego strzały ładnie nabijają ogłuszenie i zadają jakiś tam dmg
Ale fakt, na początku też byłem w szoku, że w ogóle nie mogę zrobić kontroli tłumu na zwykłych przeciwnikach. Rozpieścił nas grecki Kratos i jego ostrza.