borboun napisał(a):
Mam pytanie jutro dostaje wyniki maturalne. I pytanie mam je wysłać pocztą czy dostarczyć do szkoły bezpośrednio? Piszą, że liczy się kolejność wysyłanych wyników więc wolałbym wiedzieć dzisiaj żeby jutro nie zrobić oczu, że musze zapierdalać do Wro i do Poznania jednocześnie
Nie idz na studia.
Jesli na dzień przed złożeniem dokumentów nie wiesz jak to zrobić to raczej na studia się nie nadajesz. Tam jest dużo chodzenia, załatwiania, orientowania się w terminach i formalnościach. Poza tym trzeba umieć się zapytać w odpowiednim miejscu co trzeba zrobić i przyjść w terminie we właściwe miejsce. Jeśli nie miałeś na tyle oleju w głowie żeby zadzwonić na swoje wymarzone uczelnie zawczasu i się tego dowiedzieć to raczej już jest po herbacie.
Chociaż z drugiej strony przy takim stanie ogarnięcia to raczej zginiesz szybko i bezboleśnie na studiach państwowych. Nie mówię o prywatnej pseudouczelni, bo tam nie musisz nic robic zeby je skonczyc prawdopodobnie. Napisz plx jak juz Cie wywalą.
Swoją drogą patrząc na to kto dzisiaj kończy szkołę średnią (i ich sposób przystosowania do życia), to mam wrażenie, że wkrótce zaczną się tu pytania o testy z przedmiotu ABC na uczelni XYZ.
Swoją drogą pytanie w tym miejscu o radę jaki akcent języka angielskiego wybrać na studiach też już trochę pod to podchodzi.
Rośnie nam pokolenie niezdecydowanych pipek bez własnego zdania, absolutnie nieprzystosowanych do życia. Coś tak czuje.