Razoth napisał(a):
coldzik napisał(a):
A tak btw to apple dla mnie robi rzeczy wybitne... (Tak jestem ich fanboyem)
Pod względem ceny faktycznie wybitne.
Pierdolisz, a gowno wiesz... Opre sie o IMaca bo takiegoz posiadam. Faktycznie taki sam zestaw zlozysz samemu taniej ood iMaca o jakies 1,5-2k zl...
Ale za ta kaske dostajesz
- przejebany desing
- brak pudla, ktore mi tylko zawadza
- Cisze, ktorej w zyciu nie uswiadczylem przy Pc - tego komputera w ogole nie slychac, ani troszke, jedynie podczas czytania plyty...
- Leoparda (kto sie zna ten wie, ze to spory plus)
- Wydajnosc, ktorej za cholere nie wycisniesz na identycznym PC (Przykladem jest photoshop. Q6600 4GB Ramu, GF 8800 wysiada przy pracy na kilkudziesieciu warstwach duzej rozdzielczosci. NA iMacu, chociaz pracuje na takiej samej ilosci warst i niby gorszym sprzecie, jeszcze nie uswiadczylem nawet drobnego zajekniecia, pomimo tego, ze oprocz Photoshopa dzialaja jeszcze inne aplikacje.
Drugim przykladem jest moj projekt, nad ktorym pracuje - Na iMacu mam okolo 30-40% wiecej FPSow niz na tym wyzej wymienionym PC)
Dla mnie jedynym powazniejszym minusem jest fakt, ze nie pogramy sobie w gry, bo niewiele ich na Macu wychodzi...
Podobnie z Iphonem - za 1,6-2k zl dostajesz wysokiej klasy telefon + ipoda. nowe HTC, ktore nie moga sie nawet umywac do Iphona, kosztuja powyzej 2k zl
@Lordrigar - przejebana gierka to byla, ktora na amige rowniez wyszla
Tytul juz Dana wyzej napisal