Bahamut napisał(a):
Koleś napisał(a):
Bahamut napisał(a):
https://www.assetstore.unity3d.com/
Masz zasoby grafiki
Pewnie zarabiasz 10k więc kup sobie wszystko a potem weź grafika do uzupełniania "luk" czy zrobienia "Key Selling Art"
Właściwie to chciałem dłubać w Unrealu. A tam mam nawet 30$ za suba
Zachęcam do wydawania hajsu na assety bo dużo można się nauczyć, naprzykład jak kupiłem particle playground do Unity to dzięki temu opanowałem w tydzień VFX do takiego poziomu że można z profesjonalistą rozmawiać, wiadomo nie zrobie VFX na poziomie AAA, ale przez temat przeszedłem i wiem jak to się je, znam mniej więcej problematykę itp. Ja się za Unreala wezme niedługo na poważnie bo chce iść gdzieś do roboty i będę musiał się z tego pewnie podszkolić, ale do zabawy w indie to chyba tylko Unity.
Ktoś tu pracował na customowym silniku i chce się podzielić wrażeniami na temat różnic vs. Unreal/Unity? Iniside ty coś działasz, weź się wypowiedz
Czego się spodziewać po takim redkicie czy silniku jakiejś innej firmy?
Czego sie spodziewać po wewnętrznym toolu ? Jest scisle rozwijany pod potrzebny konkretnego projektu, cos takiego useability, nie istnieje (a dziala tak, bo akurat, tak mi sie napisało).
REDEngine od strony rozwojowej i tak jeden z lepszym wenwnętrznych silnikow. Jeśli chcesz wiedzieć czego naprawde sie mozna spodziewac, to popatrz na ArmA 3 i pomysl, ze czasem, moze byc jeszcze gorzej D:.
Aha tak swoja droga dzisiaj gadalismy w pracy o pracy w gamedevie (lol) i zaczelo sie od tego, ze zucilem, ze Krakowie Junior C# ma na start około 10k w zagranicznym korpo (nie powiem w jakim, bo to była anonimowa ankieta i zwyczajnie nie wiem), ale z drugiej strony tylko w gamedevie, mozesz przyjsc do roboty na kacu/totalnie najebanym/chodzic po robocie w samych gaciach i nikt nie bedzie krzywo patrzyl. No i jest to tez praca majaca ciekawe wyzwania "ty implementuj jedna klasę", 5-50min pozniej "ty jednak trzy klasy", po tym samym okresie czasu "jednak jedną" (tak wyglada przydzialnie taskow, w wiekszosci firm
).
Jak chcecie starowac do czegos bardziej korpo like w gamedevie to probojcie do CDP Red, ostatnio duzy przesiew tam jest i sporo ludzi odchodzi, wiec mozliwe ze beda brac kazdego byleby tylko uzupelnic braki. Alo do City, tam sporo placa programista, jak uda wam sie przebic przez beton
.