Ja osobiscie polecam:
Everquest 2 - Moim zdaniem, najlepsza MMO Fantasy dostepna na rynku, wielka z masa questow, owiele lepsza niz WoW, ale rowniez wymagajaca wiecej czasu oraz znajomosci angielskiego.
Final Fantasy XI - Jesli nie przeszkadzaja ci azjatyckie klimaty poleca ta gre bardzo goraco. Jest ona ciekawa i ma niezwykle fajne questy. Masa klas (dozwolona zmiana klasy niemal w kazdym momecie) oraz dosc itneresujacy crafting. Gra ma jedna wade (choc dla mnie jest to zaleta), jesli chcesz cos osiagnac musisz grac bardzo duzo, bo granie "dwie godzinki tygodniowo" sprawi ze daleko nie zajdziesz.
Star Wars Galaxies - To byl moj numer 1 jakis czas temu :) ale NGE zmienilo sporo, i juz nie daje mi tyle frajdy co kiedys, mimo to calkiem niezle sie gra, ale w tym moemecie traktowal bym to jako odskocznie od innych tytulow.
City of Heroes / City of Villains - Jesli lubisz porzadna akcje :) oraz komiksy, ta gra jest dla ciebie :P naprawde warto chociaz sprobowac. Warta polecenia gra :) ze wzgledu na klimacik
Neocron 2 - Nie wiem jak sie prezentuje po tym nowym updejcie, ale ta gra jest dla doroslych ;] PvP i Cyberpunk, to jest to co tygryski lubia najbardziej :P szkoda ze ta gra ma tak male comuntity.
To jest 5 gier ktore moge polecic, zaleta EQ2 oraz SWG jest to ze mozna za to placic jeden abonament, i grac w obie gierki, a takze inne wchodzace w sklad Station Acces.
Co do kart Prepay czy Payplay czy jak to sie tam zwie, nie polecam, owszem wygoda, ale naprawde owiele latwiej jest zalocyz konto w Inteligo (ZA DARMO) wypelnic forumlaz, jesli sie jest niepelnoletnim dac do podpisu rodzicowi i miec karte platicza, za darmo, oplaty utrzymania to chyba 25 groszy miesiecznie, a na karcie bedziesz mial tyle ile sie wplaci na konto, raz w miesiacu wplacis 50 zlotych i grasz w dowolnego MMOGA, nie musisz kolowac jakis kart i zdrapek :)
Jeszcze jeden maly PS:
WoW-a nie polecam, podchodzilem do tej gry juz 2 razy + raz beta. I stwierdzam ze gra jest po prostu nudna. Raz mnie przyciagnol (za pierwszym razem) na miesiac i 10 dni, za drugim razem nawet miesiaca nie wytrzymalem. Gra ladnie chodzi na slabych kompach, niezle sie gra z poczatku, ale poza Grindingiem (Robieniem questow i biciem mobow) oraz PvP w battlefieldach i rajdach (na 60 lvl-u ktory mozna osiagnac w poltora miesiaca) gra nie ofreuje nic. Crafting jest nudny i nie pozwala na "Kombinowanie", brak housingu to wszystko sprawia ze gra narzuca nam jeden styl rozgrywki, a ja akurat tego nie lubie, EQ2 tez to robi, ale pozwala na krodkie spacery innymi sciezkami, coz poradzic :) jestem dzieckiem Ultimy Online i SWG Pre-NGE. Tam robiles co chciales ;]