Mark24 napisał(a):
Aldatha ciagniecie dwóch etatów by zarabiać normalne pieniążki to nie jest żadne rozwiazanie. To jest tymczasowy półśrodek. Ile czasu tak zamierzasz ciagnąć? Czy wyobrażasz sobie założenie rodziny biorąc pod uwagę fatk, że z domu wychodzisz o 7 a wracasz o 23? W końcu zarabiasz normalne pieniadze ale jakim kosztem?
E..? , ja zarabiam normalne pieniadze w pierwszej pracy na caly etat , nie musze wykonywac innej , po prostu chce
pojawila sie szansa na robote w IT , zgodzili sie na moje warunki , popracowalem miesiac , zadzwonilem do szefa , pogadalismy i zaproponowal relokacje do Katowic zebym mial lzej z dojazdem + 30 % podwyzka bo oddzial byl ze mnie zadowolony i dobrze sie sprzedalem podczas rozmowy
doswiadczenie jest wazne , obojetnie gdzie , UK czy Polska czy Burkina faso , potrzebuje IT exp i wiem ze mi to tylko zaprocentuje
oczywiscie nie bedzie ten stan rzeczy trwac wiecznie , ale powiem Ci ze weekendy mam teraz wolne i te 2 dni odpoczynku sa dla mnie wystarczajace , do tego mam czas zeby wyskoczyc gdzies z dziewczyna czy prowadzic korepetycje (dodatkowy $ wpada tez )
do wszystkiego czlowiek sie przyzwyczaja , mialem duze parcie na zalozenie rodziny , dzieci ale zobaczylem ze to nie tedy droga i na pewne rzeczy trzeba po prostu poczekac bo pospiech to nic dobrego , obecnie o tym nie mysle , skupiam sie na pracy , robieniu pieniedzy i zdobywaniu doswiadczenia