questy w eq2 sa bardzo skaplikowane, super czasochlonne, wymagajace wiedzy o swiecie gry
oczywiscie mowie tylko w takim przypadku jesli nie posilkujemy sie pomocami
przeciez najczesciej biorac questa nawet nie czytamy o co w nim chodzi, tylko klikamy jak najszybciej dialogi zeby juz go dorwac
i wtedy wychodzi to ze ktos mowi eee znowu 10x slimak
ee znowu 12x ork
sprobujcie zrobic taki HQ quest (np lost legend of lava) bez opisu tylko opierając sie na wiedzy o grze i tym co mozna wyczytac z dialogow i dodatkow do questo jak np ksiazki
99% ludzi wymiekloby bez pomocy ogamingu
przestancie juz te gry porownywac pod wzgledem grafiki bo to dwie rozne historie (cos jak porownywac klasycznego disneya, do klasycznej mangi)
eq2 bardziej realistyczna
wow bardziej bajkowa
- chyba najwyrazniej widac to na przykladzie opancerzenia postaci
wow pelno bajeranckich kolcow, rogow, postac wydaje sie 3x wieksza (nie powiem nie wyglada to zle ) taki typowy bajkowy/baśniowy (dla mnie troche mangowy hiroł)
eq2 - realizm - plytowka wyglada jak sredniowieczna plytowka , chain armor (kolczuga ) tez bardziej znajomo (w max detalach widac pojedyncze oczka
)
Mark24 i kto tu mowi o nadinterpretacji.
Nigdzie nie pisałem ze w WoWa gra sie solo tylko napisałem ze jest pod tym wzgledem mniej wymagajaca od eq2 - przecież o to w tym poście chodzilo a nie o to od ktorego levela dominuje grupowanie sie
""eq2 jest też bardziej wymagające pod względem mocy obliczeniowej kompa
i co z tego? ""
no to z tego ze szukaliśmy roznic w tych grach (co jest bardziej wymagajace) a nikt nie powiedzial ze tylko pod wzgledem grywalności
tu taka dygresja -
mozliwe ze wiek polskich graczy w eq2 jest wiekszy spowodowane jest tym ze przecietny komputer dzieciaka/nastolatka to amd 1,5-2 ghz karta ze srednije polki (okolice radka 9800/gf6600) i 512 mb ramu - szybko zniecheca do gry w eq2 (grafa na low), a taki wow znacznie lepiej na tym pojdzie
za to jest duzo ludzi ktorzy komputer kupuja sobie sami, a nie rodzice wiec w RL nie jest niczym dziwnym posiadanie a64 i 2 gb ramu i gf7800
ale tez nie generalizujmy - nie kazdy nastolatek jest chamem, #$%#% itp
edit:
ikona <- OWNED