tomugeen napisał(a):
zaboleq napisał(a):
Zlepek kuchni to sobie można w domu zrobić. Polecam blog kwestiasmaku.com. Kuchnia angielska... Bigos kurwau, szagówki, ziemniaki to nasz skarb!
Pyry i wszystko co z nimi zwiazane to królowa bona przywiozla. Rdzennie polskie jest wpierdalanie rzepy ;]
Raczej różnych kaszy i grochu i znacznie rzadziej różnorakich mięsiw. Zup też mamy bardzo dużo w Polskiej kuchni.
Prawda jest taka, że jak w jakąkolwiek kuchnie się wgłębić to jest naprawdę dużo zajebistych rzeczy.
Imo ani Polska kuchnia jakoś specjalnie zajebista nie jest ani specjalnie słaba.
@Mendol
Kiełbasy są teraz mega słabe, bo produkują gówno bo taniej. Przeciętna kiełbasa z marketu teraz, a przeciętna ze Społem na początku lat 90 to spora różnica na niekorzyść. Zresztą widać jak teraz większość kiełbas pleśnieje jak długo poleży, a standardowa kiełbasa (mowa o cieńkich) powinna się zeschnąć i być długo zdatna do spożycia, no ale to nie jak się robi z 1 KG mięsa 1,5 i więcej kg kiełbasy.
Poza tym firm typu Sokołów i innych molochów to nawet nie ma co tracić kasy. Poniżej pewnego poziomu ceny też nie ma co schodzić. Wystarczy sobie zobaczyć ile kg surowego mięsa w hurcie kosztuje i porównać z tym ile niektóre kiełbasy kosztują, a przecież robocizna, przyprawy, energia, transport, etc kosztują.