mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 09:49 
Cytuj  
zarcie to akurat maja zajebiste.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 09:52 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
zarcie to akurat maja zajebiste.


dość powszechną opinią jest to, że żarcie w anglii czy w ameryce jest kiepskie, dlatego też wymień jakieś ich jadalne jedzenie


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31563
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 09:53 
Cytuj  
stejki

ta, polska jest zejebiscie demokratyczna, tylko ludzie glupi?


_________________
.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 09:59 
Cytuj  
wolowina, jagniecina, wieprzowina, kielbasy, sery i dziesiatki innych rzeczy.
co wiecej angielskie sniadanie jest naprawde zajebiste.
poza tym kuchnia angielska to zlepek kuchni z calego swiata... nie wiem wiec jak mozna pieprzyc takie glupoty :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 10:12 
Cytuj  
Ta, też lubię inglisz brekfast, ale poza tym to jakoś mnie kuchnia angielska podczas wizyt nie przekonała. Brakuje jej jakiegoś charakteru. To, że są różne kuchnie to żaden argument. W Polsce też można iść do różnych restauracji, a domach gotuje się coraz różnorodniej. Za "miedzą" we Francji jest na prawdę dobra kuchnia.


_________________
Χ Ξ Σ

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 10:32 
Cytuj  
charakter potrawom, to nadajesz sam ;)
francuska kuchnia jakos mnie nie przekonuje, z malymi wyjatkami.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 10:37 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
charakter potrawom, to nadajesz sam ;)
francuska kuchnia jakos mnie nie przekonuje, z malymi wyjatkami.


Jest fajna, ale bardziej ta w strone alp (same tresciwe potrawy na jesień i zime).


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 10:38 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
wolowina, jagniecina, wieprzowina, kielbasy, sery i dziesiatki innych rzeczy.
co wiecej angielskie sniadanie jest naprawde zajebiste.
poza tym kuchnia angielska to zlepek kuchni z calego swiata... nie wiem wiec jak mozna pieprzyc takie glupoty :)


Wołowina i jagnięcina to dość "wykwinty" gatunek mięsa. W PL też kupisz, chociażby na zamówienie albo u dobrego rzeźnika (dobrego a nie takiego na rogu). Kiełbasy to nie wiem, jadłem jędna i mi nie posmakowała. W PL lepsze na pewno kiełbaski mamy, w końcy my z tego żyjemy:P. Sery to nie moja domena. Kurwa patrząc na brytyjki i brytyjczyków to wpierdalają tylko frytki i bekon z jajkami + litry tłuszczu. Nie wiem gdzie u nich to dobre jedzenie.

Zlepek kuchni to sobie można w domu zrobić. Polecam blog kwestiasmaku.com. Kuchnia angielska... Bigos kurwau, szagówki, ziemniaki to nasz skarb!


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 10:43 
Cytuj  
ze jaki gatunek? wez sie pierdolnij w leb. w uk to normalne mieso, tak jak u nas karczek.
gesina tez jest niby wykwintna?
jak jadles jedna, to co ty oceniasz? ja w miesiacu probuje pare roznych polskich kielbas i wiekszosc nie nadaje sie do jedzenia.

nie wiem na kogo patrzyles, ale masz cos nie tak z glowa, serio ;/

i nie chce mi sie z toba o tym gadac, bo niestety jednak za glupi jestes.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 10:48 
Cytuj  
zaboleq napisał(a):
Zlepek kuchni to sobie można w domu zrobić. Polecam blog kwestiasmaku.com. Kuchnia angielska... Bigos kurwau, szagówki, ziemniaki to nasz skarb!


Pyry i wszystko co z nimi zwiazane to królowa bona przywiozla. Rdzennie polskie jest wpierdalanie rzepy ;]


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 10:52 
Cytuj  
True, polska kuchnia jest słaba. We Francji jak wszedłem do sklepu z samymi serami to moje plebejskie, wschodnie wychowanie spowodowało wft? Wiedziałem już, dlaczego Francja odniosła kulturalny sukces. ;)


_________________
Χ Ξ Σ

**

Posty: 9233
Dołączył(a): 6.06.2010
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 11:36 
Cytuj  
tomugeen napisał(a):
zaboleq napisał(a):
Zlepek kuchni to sobie można w domu zrobić. Polecam blog kwestiasmaku.com. Kuchnia angielska... Bigos kurwau, szagówki, ziemniaki to nasz skarb!


Pyry i wszystko co z nimi zwiazane to królowa bona przywiozla. Rdzennie polskie jest wpierdalanie rzepy ;]

Raczej różnych kaszy i grochu i znacznie rzadziej różnorakich mięsiw. Zup też mamy bardzo dużo w Polskiej kuchni.

Prawda jest taka, że jak w jakąkolwiek kuchnie się wgłębić to jest naprawdę dużo zajebistych rzeczy.
Imo ani Polska kuchnia jakoś specjalnie zajebista nie jest ani specjalnie słaba.
@Mendol

Kiełbasy są teraz mega słabe, bo produkują gówno bo taniej. Przeciętna kiełbasa z marketu teraz, a przeciętna ze Społem na początku lat 90 to spora różnica na niekorzyść. Zresztą widać jak teraz większość kiełbas pleśnieje jak długo poleży, a standardowa kiełbasa (mowa o cieńkich) powinna się zeschnąć i być długo zdatna do spożycia, no ale to nie jak się robi z 1 KG mięsa 1,5 i więcej kg kiełbasy.

Poza tym firm typu Sokołów i innych molochów to nawet nie ma co tracić kasy. Poniżej pewnego poziomu ceny też nie ma co schodzić. Wystarczy sobie zobaczyć ile kg surowego mięsa w hurcie kosztuje i porównać z tym ile niektóre kiełbasy kosztują, a przecież robocizna, przyprawy, energia, transport, etc kosztują.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 11:42 
Cytuj  
nie jadam kielbas z marketow, nie jadam kielbas ze spolem, nie jadam kielbas sokolow, morliny itd. itp.
pisze o SMAKU - co dla mnie oznacza, ze wybieram produkty, ktore maja szanse takowy posiadac.
i to nie przedszkole, zebys takie wyklady z dupy robil :)

**

Posty: 9233
Dołączył(a): 6.06.2010
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 11:46 
Cytuj  
Już się tak nie oburzaj.
Co do kiełbas: no to albo masz pecha, gorszych producentów w swoim regionie albo podniebienie bardziej wyrafinowane od mojego.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 11:50 
Cytuj  
sie nie oburzam, tylko zwracam uwage mlodszemu koledze ;p

z pechem i cala reszta to nie ma nic wspolnego. kazdemu smakuje cos innego i problem tylko w tym, ze uk wyprzedza nas jesli chodzi o jakosc i smak miesa.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10599
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 11:56 
Cytuj  
Dlatego jak co roku, zamowilem całego swiniaka z przerobem. U rodziny na wsi ;)

X.


_________________
http://zaginiony.net

**
Avatar użytkownika

Posty: 7427
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 12:02 
Cytuj  
Dobra, a zna ktoś może firmę robiacą dobre salami?Do kupienia w Polsce za rozsądną cenę.


_________________
Nie ma dwóch mężczyzn, którzy by byli tępi w jeden i ten sam sposób.

**

Posty: 9233
Dołączył(a): 6.06.2010
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 12:03 
Cytuj  
Za mało czasu w UK spędziłem, żeby się wypowiadać. W IRL trochę więcej, ale też niedługo i rzeczywiście wołowinkę mają dużo lepszą, no ale u nas to mało popuarny rodzaj mięsa, bo dobra wołowina z krowy mięsnej jest po prostu droga, no i tradycji jedzenia tego mięsa też specjalnie nie ma. Spożywanie taniej wołowniny z uboju starych mlecznych krów nie liczę.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 12:08 
Cytuj  
a almie/piotr i pawel mozna CZASAMI znalezc dobre salami i inne wedliny.

xanth a nie mozesz zamowic 2? :P

**

Posty: 9233
Dołączył(a): 6.06.2010
Offline
PostNapisane: 15 lis 2012, 12:12 
Cytuj  
Powiedziałbym, że trzeba by się jeszcze rozejrzeć za małymi masarniami i ew. sklepami firmowymi takowych. Tam często dobre rzeczy można znaleźć i często też taniej niż w w/w. Choc nie zawsze. Czasem jest lokalna masarnia a robi syf typu Morliny.


Ostatnio edytowano 15 lis 2012, 12:13 przez sula, łącznie edytowano 1 raz
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.