Taunis napisał(a):
jak ktos chce, to niech kupuje - tylko po co? zeby zaspokoic wlasne wirtualne ego? zeby byc najelpszym od razu gdy zacznie grac w jakas gre, bo przeciez on musi byc najlepszy?
Kupowanie nowiutkiej gry z wypasiona postacia na koncie jest troche jak z wpisywanie IDDQD i IDKFA w doomie zeby go przejsc. Potem mozna sie pochwalic, ze przeszlo sie dooma jedna reka. I to jest glupie imo.
Zupelnie inna sprawa jest kupowanie postaci do gry, w ktora juz sie gralo. Zrobilem juz dwie postacie na 50+lvl w wowie, jedna 40 lvl i kilka 20+
Robie to tylko dlatego, ze sprawia mi przyjemnosc levelowanie ale bez trudu mozna wyobrazic sobie sytuacje, w ktorej ktos chce miec od razu 60 lvl innej klasy, bo ma ochote od razu zaczac PvPowac bez zbednego levelowania (od ktorego rzygac mu sie chce). Tak samo z kasa. Zeby zdobyc 1000g na epix mounta kilku moich znajomych siedzialo 3 dni ingame w deadwind pass grindujac ptaki. Mysle, ze spokojnie mozna ten etap "rozgrywki" przeskoczyc kupujac go za RL cash i nie ma w tym nic zlego.
To samo z rozpoczynaniem gry i kupowaniem kilku G na wstep. Zdecydowanie przyjemniej leveluje mi sie alta na stormscale, bo moge przeslac sobie troche golda z maina. Duzy plus z kilku powodow:
1. Nie przejmuje sie kasa, wiec nie musze lootowac kazdego byle badziewia z ciala i biegac co chwile do vendora
2. Moge spokojnie levelowac trade-skille. Craft jest fajny
3. Podczac grindu redukuje mi sie downtime bo nie zaluje 5 srebra na stack najlepszego zarcia jakie moge na danym levelu dostac i zre kiedy tylko moge.
4. Zawsze mi starczy na kupno skili po parzystym levelku.
Dlatego 50 gold na start zawsze dobrze miec. Potem i tak sie zwroci.